STVV op weg naar een negen op negen?

31-01 14:44

STVV op weg naar een negen op negen?

De Kanaries leken af te stevenen op een grijs seizoenseinde. Genoeg punten om niet in degradatienood te komen, te weinig punten om mee te strijden voor Play-off 1. Er waait echter een nieuwe wind. De vraagtekens over de vernieuwde technische staf en het vertrek van Yohan Boli hebben plaatsgemaakt voor optimisme.

STVV versloeg KV Kortrijk op Stayen en ging met de drie punten aan de haal in Moeskroen. Zaterdag wacht een verplaatsing naar het zeetje. KV Oostende heeft de punten hard nodig. De Kustjongens staan op de voorlaatste plaats.

“We moeten niet naar onze drie doelpunten in Moeskroen kijken”, trapt de Sloveense trainer Milos Kostic een open deur in. “Het is vooral belangrijk dat we met dezelfde energie spelen tegen Oostende. Dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Onze mentaliteit zal goed moeten zijn. We dienen er ook kalm en realistisch te blijven, met beide voeten op de grond. Tactisch sterk voor de dag komen, veel energie en de nodige agressiviteit tonen. Mijn spelers zijn er klaar voor.”

Waar het bij andere clubs, ook bij KV Oostende, nog een drukte van jewelste was op Transfer Deadline Day kon STVV zich in alle rust voorbereiden op de volgende match. Kostic hoeft geen rekening te houden met nieuwe blessures of schorsingen.

“Andere spelers moeten Colidio volgen”

Een aantal jongens zijn bovendien op de terugweg. Jorge Teixeira en Thibault De Smet trainen voluit met de groep mee. Ze hebben wel nog een conditionele achterstand weg te werken na weken blessureleed. Pol Garcia en Steve De Ridder mochten enkele oefeningen met de groep afwerken. Vier spelers die binnenkort terug inzetbaar zijn. De Japanse linksachter Ko Matsubara komt er ook nog bij. Die extra concurrentie kan voor nog meer scherpte in de groep zorgen. Op termijn keren ook nog Daniel Schmidt en Steven De Petter terug.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Niets dan positieve selectieproblemen voor Milos Kostic. Hij hoopt dat zijn spelers zich spiegelen aan de opmars van Facundo Colidio. De Argentijnse huurling van Internazionale – de Nerrazurri betaalden 9,5 miljoen euro – kwam amper in beeld onder de leiding van Marc Brys. Colidio kreeg na het vertrek van Yohan Boli zijn kans en greep die met beide handen. Hij scoorde tegen Kortrijk en leverde tegen Moeskroen de drie assists af.

“Colidio is een heel belangrijke speler, maar is hij ook maar één van de elf, van de achttien of van de achtentwintig”, merkt Kostic gevat op. “Hopelijk gaat hij op zijn elan verder. Andere spelers moeten zijn voorbeeld volgen.”

Kostic wijzigt niets aan zijn 20-koppige selectie:

Keepers: Steppe – Herbots – Vanmarsenille

Verdedigers: Janssens – Mmaee – Bushiri – Sankhon

Middenvelders: Durkin – Botaka – Colombatto – De Bruyn – Asamoah – Lee – Sousa – Troonbeeckx – Konaté – Ito

Aanvallers: Suzuki – Colidio – Acolatse

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...