STVV reageert na vertrek Steuckers

09-06-2024 14:18

STVV reageert na vertrek Steuckers

Geen Jarne Steuckers meer bij STVV. De 22-jarige Truienaar kiest voor KRC Genk, de club waar hij op zijn zestiende te horen kreeg best naar een andere club uit te kijken. STVV sloot Steuckers terug in de armen. De flankaanvaller presteerde sterke in 2023/2024 en trekt voor slechts 800.000 euro naar de rivaal.

Een speler of trainer die van STVV naar Racing Genk trekt – of omgekeerd – dat ligt gevoelig. In dit verhaal gaat het om een geboren en getogen Truienaar. “We begrijpen dat de transfer van Jarne Steuckers naar Genk gevoelig ligt”, klinkt het op Stayen. “De overgang kwam er echter door een contractuele verplichting die hem toelaat om te vertrekken voor een vooropgesteld bedrag.”

“We betreuren dat we een getalenteerde speler verliezen, maar we konden niet anders dan de overeenkomst te respecteren. Eerder dit seizoen stelden we aan Jarne voor om zijn contract te vernieuwen, maar hij was niet geïnteresseerd.”

“Op het einde van seizoen 2021/2022 ging Jarne Steuckers zijn laatste contractjaar in. Omwille van zijn ervaring met de toenmalige coach (Bernd Hollerbach, nvdr.) wilde hij zijn contract echter eerst niet verlengen. We slaagden er toen alsnog in om zijn contract te verlengen, door hem een seizoen uit te lenen aan MVV – waar hij ervaring kon opdoen – en een gelimiteerde transfersom te aanvaarden.”

“Op deze manier konden we het voorbije jaar nog genieten van zijn talent en wisten we te vermijden dat Jarne gratis zou vertrekken. Beslissingen als deze zijn dus deel van een bredere strategie om op lange termijn sportief succesvol te zijn en financieel gezond te blijven.”

“STVV engageert zich om financieel stabiel te blijven én een competitieve ploeg te bouwen. We zijn voorbereid en anticiperen op de inkomende en uitgaande transfers die eigen zijn aan het voetbal. Onze ambitie is om opnieuw een gebalanceerde ploeg op het veld te brengen, met een mix van jonge talenten en ervaren spelers.”

BEKIJK: KRC Genk stelt Jarne Steuckers voor (VIDEO)

Nieuwsbrief

Specials

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...