STVV speelt voor punten en vakantiedagen

04-11 13:25

STVV speelt voor punten en vakantiedagen

Bernd Hollerbach zag STVV met 2-3 winnen in Westerlo en de negende plaats terug in handen nemen. In de aanloop naar de WK-break staan er nog twee competitiematchen en een bekerduel op de agenda. Tegen Seraing, Cercle Brugge en Meux, op papier niet de meest aantrekkelijke affiches. De Kanaries staan toch op scherp.

Een trip naar Seraing. Een kleiner en moeilijk bespeelbaar veld. STVV ging er vorig seizoen twee keer onderuit. Bij de Metallo’s is de trainer José Jeunechamps pas aan de deur gezet. “We recupereren weer wat jongens: Robert Bauer en Ameen Al-Dakhil zijn er terug bij. Mory Konaté mag terug meedoen tegen Cercle Brugge”, blikt Bernd Hollerbach vooruit. Daichi Hayashi ontbrak even op training, maar de Japanse aanvaller zit in de selectie. Shinji Kagawa zal de volgende vier duels – nog eentje na het WK – niet meedoen en komt dit jaar dus niet meer in actie. Een medische ingreep aan de voet was nodig.

“We moeten met een goede mentaliteit naar Seraing afreizen. Presteren we daar goed, dan krijgen mijn spelers meer vrij. Valt het tegen dan moeten ze meer arbeid leveren. Ze moeten extra verlofdagen verdienen.”

Hollerbach doelt daarmee op de WK-break. “Als we een zes op zes boeken kan onze vakantie in die periode oplopen tot twee weken”, verklapt Ameen Al-Dakhil.

Seraing staat op de voorlaatste plaats. STVV telt negen punten meer. Elke match dient echter gespeeld te worden. “Ze zijn goed in de omschakeling en die spelers zullen zich willen bewijzen aan de nieuwe trainer”, waarschuwt Bernd Hollerbach zijn spelers. Zowel Seraing als STVV hebben 15 doelpunten achter hun naam staan. Bij de tegendoelpunten komen de Metallo’s aan 26 stuks en de Kanaries aan 17. “We moeten Seraing onderaan houden en alle punten proberen te pakken voor die WK-break”, merkt de 53-jarige coach nog op.

LEES OOK: Ex-speler STVV en Standard naar RSC Anderlecht?

STVV wil punten
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Bernd Hollerbach

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...