STVV-spits Kahveh Zahiroleslam: “Heel gelukkig”

10-11-2023 09:59

STVV-spits Kahveh Zahiroleslam: “Heel gelukkig”

Studeren en voetballen in Amerika, Kahveh Zahiroleslam mocht een test afleggen bij STVV en kreeg er even later een contract voorgeschoteld. De 21-jarige spits moet de doelpuntenproductie omhoog trachten te duwen.

Na het vertrek van Gianni Bruno en Daichi Hayashi kreeg Fatih Kaya het vertrouwen in de spits. Hij toonde veel werkkracht, maar scoren lukte (net) niet. Nieuwkomer Rodolpho Barnes bleek nog geen meerwaarde. Thorsten Fink zag wat in Kahveh Zahiroleslam en liet hem op 24 september debuteren in de derby tegen Racing Genk. Een invalbeurt van een kwartier.

Weken later mocht de Amerikaanse spits met Iranese roots invallen in de uitmatch tegen OHL. In de bekermatch tegen Francs Borains pikte hij zijn eerste doelpunt op Belgische bodem mee. Dat leverde een basisplaats tegen RWDM en Eupen op.

“Dat eerste doelpunt in de competitie komt wel”, stelt Kahveh Zahiroleslam. “We dwingen voldoende kansen af, dat is al een begin. Als je kan doen wat je graag doet, heb je geen last van een bepaalde druk op je schouders. Ik wil carrière maken in het voetbal en ben blij dat ik deze kans krijg.”

Aanpassen

Vanwege visumproblemen moest hij zes weken in zijn eentje trainen. Die achterstand is inmiddels weggewerkt. Kahveh Zahiroleslam voelt zich goed en hoopt het team snel aan doelpunten te kunnen helpen. Vrijdagavond speelt STVV in Westerlo. Geen onbekend terrein voor de jonge aanvaller.

“Ik speelde er een oefenmatch met STVV op het tweede veld naast het stadion. Westerlo heeft een goed team, maar ik ben klaar voor de ‘battle’.”

In die match zal hij regelmatig zijn landgenoot Bryan Reynolds tegenkomen. De 22-jarige rechtsachter belandde via AS Roma en KV Kortrijk in Westerlo. De Kemphanen namen Reynolds voor 3,5 miljoen euro definitief over. “Een goede speler, balvast”, merkt Zahiroleslam op. “Ik volgde hem alleen bij de interlands van de USA. In Amerika komt de Belgische competitie niet in beeld.”

Kahveh Zahiroleslam zit aan 243 speelminuten in een shirt van STVV. “Ik kom hier pas kijken, dus ik moet nog een beter beeld van de competitie krijgen”, merkt de 21-jarige speler uit Saratoga in de staat California op. “Het voetbal verloopt hier alvast sneller en steviger.” (DC)

LEES OOK:

Kahveh Zahiroleslam
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...