STVV-trainer Hollerbach rekent Standard terug bij top 4

08-09 14:37

STVV-trainer Hollerbach rekent Standard terug bij top 4

Vrijdagavond is het STVV-Standard op Stayen. De Rouches wisten er al vijftien jaar niet te winnen. Bernd Hollerbach kijkt vooruit en houdt geen rekening met dat mooie verleden. De Duitse trainer verwacht een heel ander Standard dan vorig seizoen. “Dat is terug een grote club”, merkt Hollerbach op.

Financiële en sportieve problemen, het was schering en inslag bij Standard. De Rouches kregen zelfs een transferverbod opgelegd. Die schaamrode wangen zijn er niet vandaag. De financiële status verbeterde met de overname door het Amerikaanse 777 Partners, ze wisten sterkhouders als Nicolas Raskin en Selim Amallah te behouden, en er kwam behoorlijk wat kwaliteit bij. Bernd Hollerbach is onder de indruk van de gang van zaken in de Vurige Stede.

“Het wordt niet simpel morgen. Je merkt dat er een heel andere mentaliteit heerst bij Standard. Nieuwe eigenaars, een nieuwe trainer, goede transfers. Ik werkte bij Moeskroen nog samen met Stipe Perica. Als hij fit is, wordt dat een echte versterking. De nieuwe eigenaars toonden dat ze het menen. Dit Standard moet terug bij de top vier mee kunnen draaien.”

Eigen kwaliteiten

Standard trok op Transfer Deadline Day nog drie nieuwe spelers aan. Het is nog afwachten of een vierde nieuwkomer groen licht krijgt. Met Stipe Perica (Maccabi Tel Aviv), Marlon Fossey (Fulham) en Peter Zinckernagel (Olympiakos) krijgt Ronny Deila er tegen STVV al drie waardevolle pionnen bij. Dat maakt het moeilijker voor Bernd Hollerbach om die match voor te bereiden.

“Verandert hij zijn ploeg na die overwinning (1-0 Standard, nvdr.) of niet? Dat maakt het moeilijk. Maar ik ben geen trainer die veel met de tegenstander bezig is. Ik probeer zoveel mogelijk uit te gaan van de kracht en kwaliteiten van mijn spelers. Wij zijn goed bezig.”

Zowel Standard als STVV tellen 10 op 21. De winnaar duikt de linkerkolom in. Het gat met de nummer vier bedraagt slechts drie punten.

LEES OOK: Wat is er van Alexander Scholz?

Hollerbach verwacht ander Standard
foto DC
www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Bernd Hollerbach

Standard

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...