STVV-trainer kijkt naar het bestuur

13-01-2023 17:12

STVV-trainer kijkt naar het bestuur

“We doen er alles aan om ook in de tweede seizoenshelft een competitieve ploeg op de been te brengen”, stelt Andre Pinto na de verkoop van Ameen Al-Dakhil. De STVV-fans zagen recent Christian Brüls vertrekken en lopen met bedenkingen rond. Kan dit STVV blijven meestrijden voor een plaats in Play-off 2?

“Met deze kern zal dat niet lukken, vrees ik”, reageert trainer Bernd Hollerbach. “Onze kern was al niet breed. Het vertrek van Ameen Al-Dakhil kunnen we opvangen. Het probleem stelt zich vooral op het middenveld. Mory Konaté is nog weken out, Christian Brüls is weg en op Shinji Kagawa wordt het ook wachten.”

“We houden 14 of 15 spelers over, aangevuld met jongeren. Dat is te weinig. Met deze smalle kern moeten we niet aan Play-off 2 denken, wel aan het behoud. Zo snel mogelijk 40 punten halen. We zitten in een gevaarlijke situatie, want het staat allemaal dicht bij elkaar en er degraderen drie ploegen. Als er nog een speler uitvalt en de resultaten even minder zijn, kan het snel gaan.”

STVV moet naar Eupen en krijgt daarna Club Brugge en AA Gent op bezoek. Als dat drieluik weinig punten oplevert, zullen ze meer naar beneden moeten kijken dan naar boven. Een verwittigd man is er twee waard.

Meerdere spelers hebben echter een aflopend contract. In de wintermercato kunnen die nog wat geld opbrengen. “Of ik nog voor andere uitgaande transfers vrees? Dat is koffiedik kijken”, reageert Bernd Hollerbach. “Dat moet je aan het bestuur vragen. Ik hoop dat er toch wat spelers bijkomen want de spoeling is nu echt wel dun. We hebben 27 punten, dan ben je nog lang niet gered.”

Behoud of meer ambitie?

Wij gingen ook te rade bij Robert Bauer. “Onze grootste kracht is dat we als groep samen blijven. We hebben moeilijke tijden overleefd. Dat moeten we nu ook doen. Maar ik begrijp de vraag naar versterking van de trainer. We staan op de achtste plaats en maken kans op Play-off 2. Als er nog iemand uitvalt, wordt dat heel moeilijk realiseerbaar. Er zijn nog vijftien matchen in drie maanden. Dat is veel.”

STVV kreeg 250.000 euro van Zulte Waregem voor Christian Brüls. Het vertrek van Ameen Al-Dakhil levert zo’n 4 miljoen euro op. Een deel daarvan vloeit naar zijn vorige club Standard. Als Al-Dakhil doorbreekt bij Burnley kan zijn transfersom tot 5 miljoen euro oplopen. Met het vertrek van Brüls en Al-Dakhil werkt het bestuur een financieel tekort weg. Een ingreep die tot een terugval kan leiden op sportief vlak.

“Als er iemand bij zou komen, zal die speler tijd nodig hebben om zich in te werken”, merkte Bernd Hollerbach op. Anders gezegd: hij hoopt één of meerdere spelers erbij te krijgen, en dat gebeurt dan liever vandaag dan morgen…

Voor de fans, spelers en stafleden is het afwachten. De Japanse eigenaars laten ook nu niet in hun kaarten kijken. (DC)

LEES OOK: OFFICIEEL: Kompany haalt ook Al-Dakhil

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...