STVV wint overtuigend in Moeskroen

25-01 21:46

STVV wint overtuigend in Moeskroen

Kan STVV toch nog een woordje meespreken in de strijd voor Play-off 1? De Kanaries zijn prima bezig in 2020. Na de 2-0 thuiszege tegen KV Kortrijk ging STVV met 1-3 winnen bij Excel Moeskroen.

Facundo Colidio kreeg weinig speelkansen onder de leiding van Marc Brys. Milos Kostic kiest wel voor de Argentijnse aanvaller. Ook uit noodzaak want Yohan Boli verliet de Limburgse club en een nieuwe spits kwam er nog niet bij. Colidio lukte tegen KV Kortrijk zijn eerste treffer in de Jupiler Pro League. Scoren deed hij niet in Le Canonnier, de huurling van Internazionale – voor 9,5 miljoen euro overgenomen van Boca Juniors – leverde wel de drie assists af!

Colidio rende in de 27e minuut achter een diepe bal aan, legde de bal tussen twee verdedigers terug en Yuma Suzuki werkte de bal in het lege doel (0-1). De zesde competitietreffer voor de Japanse aanvaller.

STVV kende pech in de 48e minuut met een bal van Alexandre De Bruyn tegen de paal. Aanvoerder Jordan Botaka prikte in de 54e minuut de 0-2 binnen, na een pass van Colidio. Een fraaie trap in de kruising. Moeskroen kwam even wat beter in de match, Kenny Steppe stond attent te keepen. Invaller Samuel Asamoah ramde in de 80e minuut de 0-3 binnen.

Frank Boya redde in de 87e minuut nog de eer. De middenvelder haalde van aan de middenlijn uit en verraste alle Kanaries, die wel de drie punten mee naar huis namen.

Klassement

STVV wipt al zeker over Moeskroen. Voorlopig nemen ze de negende plaats van Anderlecht af, dat zondag tegen Cercle Brugge speelt en twee punten minder telt. Moeskroen volgt ook op twee stuks. Zulte Waregem heeft twee punten meer, KV Mechelen vijf. De nummer zes Racing Genk ging onderuit bij AA Gent en telt ook vijf punten meer.

Er volgen nog zeven speeldagen of 21 punten te verdienen. STVV speelt nog tegen KV Oostende (uit), AS Eupen, Cercle Brugge, AA Gent (uit), KV Mechelen, Standard Luik (uit) en RSC Anderlecht.

LEES MEER OVER:

Facundo Colidio

STVV

Yuma Suzuki

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Interview met Mathias Delorge: “In voetbal is alles mogelijk”

Interview met Mathias Delorge: “In voetbal is alles mogelijk”

10 april 2022, Bernd Hollerbach liet Mathias Delorge vijf minuten invallen tegen Standard. Na een...

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

De bekermatch Beveren-Union leek op verlengingen af te stevenen. In de extra tijd viel er...

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

KRC Genk toonde weinig grinta. Wouter Vrancken wist dat terug in de ploeg te jagen....

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Op 26 september luidde de titel ‘Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk’. Op 6 december vallen...