STVV zwaar gehavend naar Club Brugge

14-01 14:52

STVV zwaar gehavend naar Club Brugge

De bal gaat terug aan het rollen. Bij STVV stappen ze wellicht met dubbele gevoelens de spelersbus op richting Brugge. De voorbereiding op het resterende luik liep allerminst volgens plan. 

Geen Yuma Suzuki meer bij de Kanaries. Bernd Hollerbach hoopt dat er snel een nieuwe spits uit de lucht zal vallen. Als Shinji Kagawa, met nauwelijks wat wedstrijdritme in de benen, zijn draait kan vinden, komt er creativiteit en ervaring bij op het middenveld. Kagawa kwam echter nog niet toe in België en speelt niet mee tegen Club Brugge.

“We missen ook Mory Konaté, onze speler met de beste cijfers op het vlak van balrecuperatie”, zuchtte Hollerbach op de persbabbel. Konaté neemt met Guinea deel aan de Africa Cup en liep daar bovendien een coronabesmetting op. “Er is veel telefonisch contact, hij maakt het goed en zit gewoon zijn quarantaine uit. Mory is niet ziek.”

Steve De Ridder (buikspieren) wacht wellicht een operatie. Kenny Steppe testte positief op COVID-19. Er zijn nog enkele vraagtekens. Meerdere spelers vertoefden in quarantaine en konden nog maar één of twee trainingen met de groep afwerken. Dat geldt trouwens ook voor de trainer Bernd Hollerbach.

Januari heel belangrijk voor STVV

Er zijn niet alleen de vele afwezigen en de coronacrisis. Club Brugge trok op stage en werkte er twee oefenwedstrijden af. STVV annuleerde de stage in Zuid-Spanje en zag ook de oefenpartij tegen Sparta geschrapt worden. Bij STVV zitten ze al negentien dagen zonder wedstrijd in de benen!

“Dat is zeker een handicap”, knikt Bernd Hollerbach. “De voorbereiding is allesbehalve optimaal verlopen. Het is wat het is. We moeten er maar het beste van proberen te maken. Misschien moeten we met zestien spelers naar ginds.”

Een situatie die niet nieuw is voor de Duitse trainer. STVV wachtte in de zomermercato op een uitgaande transfer van Yuma Suzuki. Zowel in de voorbereiding als bij de eerste matchen was het koppen tellen voor de technische staf.

“Ik zeg al van in het begin van het seizoen dat het zwaar is. In die moeilijke situatie hebben we toch al 24 punten gehaald. Mijn spelers gingen er elke keer voluit voor.”

De schade beperken in Brugge. De volgende match is veel belangrijker voor STVV. Dan zakt Seraing naar Stayen af. De Kanaries keken de Metallo’s dit seizoen al twee keer in de ogen. Zowel in de competitie als in de beker werd het niets. Als het opnieuw fout loopt tegen Seraing nadert de voorlaatste tot op twee punten, in de veronderstelling dat zowel STVV als Seraing (tegen Union) dit weekend geen punten sprokkelen.

LEES OOK: Club Brugge mist één belangrijke speler tegen STVV

STVV met zorgen naar Club Brugge
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Club Brugge

Pro League

STVV

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...