STVV’er Rocco Reitz wacht af wat de toekomst brengt

14-04-2023 13:52

STVV’er Rocco Reitz wacht af wat de toekomst brengt

Rocco Reitz belandde vorig seizoen op huurbasis bij STVV en pikte 2 doelpunten in 23 competitiematchen mee. Goed voor 791 speelminuten. Borussia Mönchengladbach nam hem terug in de kern op, maar de 20-jarige middenvelder kwam er nauwelijks in beeld. In januari trok hij terug een shirt van STVV aan.

Hij kwam tegen KV Oostende aan de aftrap en pikte een doelpunt mee. STVV boekte een 5-0 zege en speelt nog tegen Cercle Brugge en Antwerp. “Wat het verschil is met mijn avontuur bij STVV vorig seizoen? Ik denk toch een aantal stappen vooruit gezet te hebben”, reageert Rocco Reitz.

“Ik ben fysiek sterker geworden en sta beter mijn mannetje in de duels. In balbezit ben ik ook rustiger geworden. Vorig seizoen speelde ik met te veel druk.”

Vorig seizoen 791 speelminuten. Reitz zit nu aan 655 minuten in een half seizoen. De jonge Duitser loopt er goedgemutst bij. “Tijdens de winterstop zat ik samen met mijn makelaar. Ik had nood aan meer speelminuten. De beste oplossing was een terugkeer naar STVV, waar ik de staf en de spelersgroep kende. Ik kon hier weer ervaring opdoen en kom veel aan spelen toe.”

“Het seizoen is trouwens nog niet afgelopen. Cercle Brugge en Antwerp zijn twee goede ploegen, met een verschil in kwaliteit. Die 5-0 zege tegen KV Oostende heeft ons echter heel goed gedaan. Als wij negentig minuten bij de les blijven, zijn er mogelijkheden.”

Meerdere stafleden en spelers verlaten STVV deze zomer. Rocco Reitz zit op huurbasis bij de Kanaries. Een jonge speler heeft speelminuten nodig om stappen vooruit te kunnen zetten. Dat zou in Truiense loondienst kunnen.

“Ik concentreer me nu op die laatste twee matchen, om het seizoen in schoonheid af te sluiten, daarna bekijken we wat de toekomst brengt. Ik lig nog een jaar onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Ik weet nog niet welke plannen zij hebben.” (DC)

Rocco Reitz wacht af
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Pro League

Rocco Reitz

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...