Super League nog niet dood: Real Madrid, Juventus en FC Barcelona

02-09 19:20

Super League nog niet dood: Real Madrid, Juventus en FC Barcelona

Het verhaal van de Europese Super League lijkt toch nog niet afgelopen. Negen clubs gooiden razendsnel de handdoek. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus doen dat niet. De drie financieel noodlijdende clubs hebben nu zelfs een PR-bureau ingeschakeld om andere clubs te kunnen overtuigen van hun plannen.

Er lijkt jaloezie mee gemoeid te zijn. Manchester City betaalde meer dan honderd miljoen voor Jack Grealish, Chelsea haalde Romelu Lukaku voor eenzelfde soort bedrag terug, Arsenal versterkte de ploeg voor meer dan 170 miljoen euro en Manchester United haalde Jadon Sancho voor bijna negentig miljoen euro naar Old Trafford. Daar kon naast Paris Saint-Germain geen enkele club buiten Engeland aan tippen.

FC Barcelona zit met een torenhoge schuldenberg en moest onder meer Messi laten gaan. Real Madrid haalde Kylian Mbappé nog niet binnen. Juventus moest ook bezuinigen. RMC Sport en The Sun melden dat de ploegen door willen pakken, maar het is de vraag hoe de andere clubs daar inmiddels over denken. Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Liverpool, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid waren ook bij de eerste plannen betrokken, maar besloten om terug te treden na de woedende reacties van de achterban.

Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain lieten al meteen weten dat ze niet mee wilden doen. Real Madrid kwam de afgelopen maanden al vaker in het nieuws. Zo zou voorzitter Florentino Pérez er serieus over nadenken om met de Spaanse club over te stappen naar de Premier League. Dat gerucht werd al snel weerlegd door de Koninklijke. “Het is een absurd idee en tevens onmogelijk. Het enige doel van deze berichtgeving is het zorgen voor onrust bij onze club”, bracht Real toen naar buiten. Desondanks zou de club er wel alles aan doen om het gat met de Engelse clubs te verkleinen. De Super League is volgens hem nog altijd het juiste middel.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...