Te veel Comical Ali bij RSC Anderlecht?

23-09 13:26

Te veel Comical Ali bij RSC Anderlecht?

Club Brugge creëerde kans na kans tegen Anderlecht. Het had 8-2 kunnen of moeten zijn, misschien zelfs 10-2. Bij Anderlecht mochten ze heel blij zijn met een 2-1. Derrick Luckassen stelde echter dat het verschil tussen Club Brugge en Anderlecht niet zo groot was. Alexis Saelemaekers deed er nog een schepje bovenop. Anderlecht zou nog meestrijden voor de landstitel.

Uitlatingen die op hoongelach onthaald worden. Of op een diepe zucht. Hoe kan je zo positief klinken na een wanprestatie en een 5 op 24? “Als ik die dingen hoor moet ik aan Mohammed Saïd al-Sahaf denken”, lacht Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Hij was de Minister van Informatie tijdens het regime van Saddam Hoessein bij de tweede Golfoorlog. Comical Ali bleef maar zeggen dat Irak de Amerikanen in de pan aan het hakken was, terwijl de Amerikaanse tanks nog net niet over zijn tenen reden.”

“Hoe ernstig moet je dat noemen? Je moet overtuigd blijven van wat je van plan bent, maar je moet de zaken wel benoemen.”

Bij Anderlecht wijzen ze naar de kalender. Ze dienden met een ploeg in opbouw aan de slag tegen Racing Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge. Die periode ligt achter de rug. Nu volgen Waasland-Beveren, Sporting Charleroi, STVV en AS Eupen. Er wordt al luidop van een 12 op 12 gedroomd.

“Ik hoor: ‘ons seizoen begint vandaag’. Maar het nog wel een mijnenveld waar ze door moeten”, merkt Vandenbempt op. “Woensdag moeten ze eerst nog naar Beerschot, dat ook niet goed bezig is. Maar wel in een uitverkocht Kiel. Ga er maar staan. En dan volgen zondag twee kelderkrakers: Eupen-Cercle Brugge en Anderlecht-Waasland-Beveren. Voor de fiere Marc Coucke is dit alles een nachtmerrie.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....