Tedesco: “Duitsland ligt niet op zijn gat”

27-03-2023 16:33

Tedesco: “Duitsland ligt niet op zijn gat”

Duitsland moest het WK 2022 vroegtijdig verlaten. De Rode Duivels vlogen er ook te snel uit. Dinsdag staat een onderling duel in Keulen op de agenda. Domenico Tedesco kijkt na een 0-3 zege in Zweden uit naar zijn tweede interland als bondscoach van België. Een test tegen een groot voetballand.

Na een 2-4 zege tegen Costa Rica speelde Duitsland 1-1 gelijk tegen Spanje. Daarna volgde een 1-2 uitschuiver tegen Japan. Zo was hun WK 2022 al na de groepsfase afgelopen. “Natuurlijk was dat pijnlijk”, stelde de 37-jarige Domenico Tedesco tegenover Bild. “Als je de wedstrijden in detail bekijkt, had het voor de Duitsers anders moeten lopen.”

Volgens Tedesco had Duitsland met 4-1 of 4-2 kunnen winnen tegen Japan. Het werd echter 1-2. “Dan was het verloop van het toernooi misschien anders geweest”, merkt de voormalige trainer van Schalke 04, Lokomotiv Moskou en RB Leipzig mee. “Dat het Duitse voetbal op zijn gat ligt, daar ben ik het niet mee eens. Kijk naar het team, dat zegt genoeg. Duitsland heeft veel talenten en topspelers van 23 of 24 jaar.”

Geen tactisch keurslijf

Tedesco ziet wel een werkpunt. “Met name als het gaat om het opleiden van talenten. Je moet de mentaliteit van de straat erin zien te krijgen. Ze gewoon laten spelen en hun creativiteit stimuleren en ze niet te vroeg in een tactisch keurslijf dwingen. Dan kunnen ze zich beter richten op een-tegen-een-situaties.”

Dinsdag gaat de bal om 20u45 aan het rollen in Keulen. In de vorige dertien oefeninterlands leed Duitsland geen nederlaag (acht zeges en vijf puntendelingen). Domenico Tedesco rekent op een goede prestatie van de Rode Duivels. “België heeft topspelers die in heel Europa spelen. Daar kan iets heel moois groeien. Na de teleurstelling op het WK wil ik zorgen voor een nieuwe start.”

“Het einde van de gouden generatie? De spelers vertelden me dat daar geen problemen mee zijn. We hebben jongens die begin of midden twintig zijn en spelers zoals Kevin De Bruyne, die 31 is. Hij kijkt uit naar wat komen gaat en zit vol energie.”

LEES OOK: Casteels onder de lat in Duitsland-België

 

LEES MEER OVER:

Domenico Tedesco

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

De fans van Antwerp FC, Union en Racing Genk tellen de uren af. Eén van...

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

INSTA-FOOT: Vakantiefoto’s Walsh, Deschacht, Hoedt, Courtois

Thibaut Courtois dook net als Neymar op de GP Formule 1 in Monaco op. De...

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

FOTO’S: Antwerp – Union langs de lijn

Het Bosuilstadion liep vol voor de clash tussen Antwerp FC en Union Saint-Gilloise. Paul Gheysens...

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

REACTIES fans op verkoop Club Brugge

Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en twee zakenpartners stellen hun aandelen bij Club Brugge te koop....