Tedesco: “Duitsland ligt niet op zijn gat”

27-03-2023 16:33

Tedesco: “Duitsland ligt niet op zijn gat”

Duitsland moest het WK 2022 vroegtijdig verlaten. De Rode Duivels vlogen er ook te snel uit. Dinsdag staat een onderling duel in Keulen op de agenda. Domenico Tedesco kijkt na een 0-3 zege in Zweden uit naar zijn tweede interland als bondscoach van België. Een test tegen een groot voetballand.

Na een 2-4 zege tegen Costa Rica speelde Duitsland 1-1 gelijk tegen Spanje. Daarna volgde een 1-2 uitschuiver tegen Japan. Zo was hun WK 2022 al na de groepsfase afgelopen. “Natuurlijk was dat pijnlijk”, stelde de 37-jarige Domenico Tedesco tegenover Bild. “Als je de wedstrijden in detail bekijkt, had het voor de Duitsers anders moeten lopen.”

Volgens Tedesco had Duitsland met 4-1 of 4-2 kunnen winnen tegen Japan. Het werd echter 1-2. “Dan was het verloop van het toernooi misschien anders geweest”, merkt de voormalige trainer van Schalke 04, Lokomotiv Moskou en RB Leipzig mee. “Dat het Duitse voetbal op zijn gat ligt, daar ben ik het niet mee eens. Kijk naar het team, dat zegt genoeg. Duitsland heeft veel talenten en topspelers van 23 of 24 jaar.”

Geen tactisch keurslijf

Tedesco ziet wel een werkpunt. “Met name als het gaat om het opleiden van talenten. Je moet de mentaliteit van de straat erin zien te krijgen. Ze gewoon laten spelen en hun creativiteit stimuleren en ze niet te vroeg in een tactisch keurslijf dwingen. Dan kunnen ze zich beter richten op een-tegen-een-situaties.”

Dinsdag gaat de bal om 20u45 aan het rollen in Keulen. In de vorige dertien oefeninterlands leed Duitsland geen nederlaag (acht zeges en vijf puntendelingen). Domenico Tedesco rekent op een goede prestatie van de Rode Duivels. “België heeft topspelers die in heel Europa spelen. Daar kan iets heel moois groeien. Na de teleurstelling op het WK wil ik zorgen voor een nieuwe start.”

“Het einde van de gouden generatie? De spelers vertelden me dat daar geen problemen mee zijn. We hebben jongens die begin of midden twintig zijn en spelers zoals Kevin De Bruyne, die 31 is. Hij kijkt uit naar wat komen gaat en zit vol energie.”

LEES OOK: Casteels onder de lat in Duitsland-België

 

LEES MEER OVER:

Domenico Tedesco

Rode Duivels

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Nicky Hayen kon tegen Anderlecht geen beroep doen op Hans Vanaken. Een keelontsteking. Club Brugge...

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Geen doelpunt tegen Antwerp, ook niet tegen Club Brugge. In de rangorde van Brian Riemer...

Magere cijfers voor Noa Lang

Magere cijfers voor Noa Lang

Na twee seizoenen bij Club Brugge klonk er veel grootspraak. Noa Lang was te goed....