Teixeira ziet belangrijk pijnpunt bij dit STVV

13-12 10:57

Teixeira ziet belangrijk pijnpunt bij dit STVV

STVV ging met 1-2 onderuit tegen Sporting Charleroi. De negende nederlaag in zestien matchen. Ze wisten alleen tegen AA Gent en Standard te winnen. Met 11 op 48 staan de Kanaries op de laatste plaats. Code rood op Stayen!

In zijn eerste match als trainer van STVV voerde Peter Maes al wat aanpassingen door. Met de inbreng van Jorge Teixeira koos hij achteraan voor meer duelkracht, kopbalsterkte en ervaring.

“Dit was mijn eerste match in twee maanden, mijn tweede in vier maanden”, stelt de centrale verdediger via het clubkanaal. “Ik heb alles gegeven en uitgevoerd wat de coach vroeg.”

Teixeira begon aan het seizoen in de basis. Op speeldag twee maakte hij de negentig minuten ook rond. Tegen Oostende bleef het bij 42 minuten. Vijf keer niet in de selectie, twee keer bankzitter, Kevin Muscat liet ‘Tex’ vaak links liggen.

Op speeldag twaalf mocht hij nog een keer opdraven, negentig minuten in de derby tegen Racing Genk. Om daarna terug twee keer niet bij de selectie en twee keer bankzitter te zijn.

Teixeira was tegen Sporting Charleroi aan zijn vijfde match toe. De Portugese verdediger zit nu aan 27% van de speelminuten.

Meer kwaliteit nodig (Jorge Teixeira)

STVV had in de eerste helft zestig procent balbezit. De bezoekers kwamen echter op voorsprong via Mamadou Fall. Net voor de rust tikte Duckens Nazon de gelijkmaker binnen.

“We begonnen goed aan de tweede helft, maar jammer genoeg kregen we opnieuw een doelpunt tegen (51′ Shamar Nicholson, nvdr.). Nadien verloren we enkele ballen in de omschakeling.”

De Kanaries misten het fysieke vermogen om ook na die tweede opdoffer de bakens te verzetten. Goede wil, met de weinig scherpte en creativiteit. Ook te weinig rust in de ploeg.

“De ingesteldheid was goed en de vechtlust was er, alleen op die manier kan je succes boeken”, merkte de 34-jarige Jorge Teixeira op. “We hebben wel meer kwaliteit nodig. De spelkwaliteit moet omhoog.”

LEES OOK: De Ridder weet wat rode lantaarn STVV moet doen

foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

LEES MEER OVER:

Jorge Teixeira

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...