Teixeira klaar voor laatste matchen en trainerscarrière

27-01-2023 14:47

Teixeira klaar voor laatste matchen en trainerscarrière

Jorge Teixeira moest wekenlang vanuit de dug-out toekijken. Bernd Hollerbach gaf centraal achteraan voorrang aan Toni Leistner, die echter met een achillespeesblessure kampt. Zo mag de 36-jarige Teixeira terug opdraven. Hij is in OHL-STVV toe aan zijn 428ste wedstrijd in het profvoetbal.

Toni Leistner had nog geen minuut gemist. Jorge Teixeira mocht in oktober 12 en 18 minuten opdraven. In zijn laatste seizoen als speler zitten er toch nog meer speelminuten aan te komen. “Het was lang geleden dat ik nog eens een volledige match speelde”, blikt Jorge Teixeira terug op STVV-AA Gent. “Dat was even afzien achteraf. Ik voel me nu meer klaar voor de volgende match.”

STVV trekt morgen op bezoek bij OHL. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor deelname aan Play-off 2. De Kanaries staan achtste en tellen één punt meer. “We moeten nog niet met die play-offs bezig zijn”, merkt de ervaren verdediger op. “Eerst is er die match die OHL en daarna de volgende.”

José Mourinho

Teixeira profiteert van de blessure van Leistner, die volgens de trainer mogelijk volgende week terug inzetbaar zou zijn. “De trainer koos voor Leistner, ik respecteerde zijn keuze. Leistner deed het trouwens goed. Ik ben gewoon mijn best blijven doen, om klaar te staan als de ploeg mij nodig had.”

Hij belandde in de zomer van 2017 bij STVV. Het einde van zijn spelerscarrière is in zicht. “Ik heb al een trainersdiploma B op zak, dus ik kan als assistent-coach aan de slag. Ik wil in het voetbal blijven. Dat kan ook in een andere functie. Deze zomer ga ik voor het diploma A.”

“Van welke trainer ik het meest heb opgestoken in mijn carrière? Bernd Hollerbach (lacht). Ik heb in mijn loopbaan meerdere goede trainers gehad. Je kan ook van elke coach wat bijleren. Marc Brys en Peter Maes waren ook goed. Wie mijn grote voorbeeld als trainer is? José Mourinho.” (DC)

LEES OOK: Kunstgras geen voordeel voor STVV

Jorge Teixeira genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Lissabon en belandde via Casa Pia, Odivelas en CD Fatima bij het Cypriotische Atromitos. Er volgden avonturen in Israël (Maccabi Haïfa), Zwitserland (FC Zürich) en Italië (Siena). Standard haalde de centrale verdediger in 2014 naar België. In januari 2016 trok hij een shirt van het Engelse Charlton Athletic aan, om in de zomer van 2017 bij STVV aan de slag te gaan.

Teixeira
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Jorge Teixeira

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...