TERUGBLIK: De eerste passage van Wesley bij Club Brugge

02-09 15:39

TERUGBLIK: De eerste passage van Wesley bij Club Brugge

Eind januari 2016 streek Wesley Moraes neer in het Jan Breydelstadion. Club Brugge legde 4,2 miljoen euro op tafel om de Braziliaanse aanvaller weg te plukken bij het Slovaakse AC Trencin. In de zomer van 2019 had Wesley zijn droomtransfer beet. Van blauw-zwart ging het naar de Premier League. Door blessureleed staat hij twee jaar later opnieuw in Brugge.

Wesley Moraes vierde zijn debuut bij Club Brugge op 19 februari 2016. Hij viel een kwartier voor tijd in tegen KVC Westerlo. De Brugse fans zagen hem meteen scoren. Op aangeven van Hans Vanaken mikte de Braziliaan de 5-0 tegen de touwen.

Een onbetwistbare titularis werd Wesley niet in zijn debuutseizoen. Trainer Michel Preud’homme gaf de voorkeur aan Abdoulay Diaby. In Play-off 1 liet hij nog een keer de netten trillen. Blauw-zwart kroonde zich tot landskampioen in dat seizoen.

In seizoen 2016-2017 schipperde de Braziliaan tussen basis en bank. Hij klokte uiteindelijk af op 6 doelpunten en 2 assists in 32 wedstrijden. Geen statistieken om over naar huis te schrijven.

Wesley nummer één

Na het vertrek van Michel Preud’homme groeide Wesley onder Ivan Leko uit tot de nummer één in de Brugse aanval. Met 7 doelpunten in de reguliere competitie en 4 goals in Play-off 1 had hij dan ook een groot aandeel in een nieuwe titel voor blauw-zwart.

De trein was vertrokken. In seizoen 2018-2019 trof hij 17 keer raak, waaronder twee doelpunten in de Champions League, en gaf 10 assists. Het leverde hem een transfer op naar Aston Villa. Blauw-zwart passeerde langs de kassa en streek 25 miljoen euro op. In totaal kwam Wesley 130 keer in actie voor FCB. Daarin was hij goed voor 38 doelpunten en 14 assists.

In zijn droomcompetitie begon hij als titularis bij zijn nieuwe club. In januari 2020 sloeg het noodlot echter toe. Een kruisbandblessure hield hem tot april 2021 aan de kant.

Club Brugge bood een oplossing, het huurt Wesley een seizoen. De Braziliaan wil in het Jan Breydelstadion de oude worden om volgend seizoen opnieuw te knallen bij Aston Villa in de Premier League. Daar ligt de 24-jarige Braziliaan nog tot medio 2024 onder contract.

Wesley op bezoek bij Dortmund in de Champions League
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Club Brugge kan niet winnen tegen KV Kortrijk

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...