Terugkeer Der Belgen: hoe deden Kompany, Mignolet & co het?

15-03 11:40

Terugkeer Der Belgen: hoe deden Kompany, Mignolet & co het?

In de zomer keerder er een resem (ex-)Rode Duivels terug naar België. De ene deed het al beter dan de andere. Een balans van Vincent Kompany & co.

We beginnen met Vincent Kompany. Hij begon sterk aan het seizoen, met enkele straffe prestaties, maar nadien begon het blessureleed. Kompany was maanden out en keerde pas in december echt terug. Haalt een enorm hoog niveau en speelde 15 competitiewedstrijden. Als hij nog drie duels speelt, kent hij zijn ‘drukste’ seizoen sinds 2015/2016. Kompany kreeg veel kritiek als ‘coach’, maar als speler bewees hij nog een absolute topper te zijn.

foto DC
www.voetbalbelgie.be

Nacer Chadli kwam op huurbasis van Monaco naar Anderlecht. Hij groeide al snel uit tot een smaakmaker. Maar ook hij kende blessureleed. Chadli keerde tegen Zulte Waregem terug en scoorde, maar nu gooit het coronavirus roet in het eten. Chadli is in de JPL tot dusver goed voor 8 goals en 5 assists in 17 wedstrijden.

Club Brugge bleef niet achter door Simon Mignolet voor 8 miljoen euro weg te halen bij Liverpool. Een schot in de roos. Was dé missing link bij Club en maakte zoveel indruk, dat hij op een half jaar tijd al de award voor Beste Doelman won op de Gouden Schoen. Outstanding.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Antwerp kent minder succes met zijn ex-Rode Duivels. Steven Defour ligt meer in de lappenmand dan hem lief is en speelde nog maar 11 competitiematchen, waarin hij 672 minuten speelde. Kevin Mirallas is vaker fit, maar is vaak bankzitter: 11 keer gestart, 7 maal ingevallen. Amper 2 doelpunten en 2 assists.

Laurent Depoitre keerde terug naar AA Gent. De 31-jarige spits begon bijzonder goed en met 8 goals en 3 assists in 22 wedstrijden in de JPL is de balans niet onaardig. Toch moet hij de ploeg nog meer bij de hand kunnen nemen in moeilijke tijden. Draaide vooral goed mee tijdens de goede flow van de ploeg.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

BEKIJK: STVV stelt Lattanzio voor

Een nieuwe naam in de Jupiler Pro League: Christian Lattanzio. De 52-jarige Italiaan volgt Thorsten...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...