Thibaut Courtois haalt uit naar racistische Valencia-fans

22-05-2023 11:38

Thibaut Courtois haalt uit naar racistische Valencia-fans

Valencia – Real Madrid werd zondagavond ontsierd door racistische spreekkoren aan het adres van Vinicius Junior. Na de wedstrijd nam Thibaut Courtois het woord: “We mogen dit niet tolereren. Als Vinicius had willen stoppen, waren we met z’n allen van het veld gestapt.”

Valencia won met 1-0 tegen Real Madrid. Maar na de wedstrijd was dat niet het gespreksonderwerp. Vinicius Junior werd het slachtoffer van racisme. “Al na 20 minuten weerklonken er apengeluiden”, aldus Thibaut Courtois. “Het gevoel na deze match? Slecht. En dan praat ik vooral over het racisme. Het is niet te geloven dat het hier gebeurt. Een paar jaar geleden klaagde Valencia zelf een speler van Cadiz aan omdat die iets gezegd had.”

“Vinicius heeft een persoon aangewezen en de politie is op de hoogte gebracht. De scheidsrechter zei dat het protocol voor racisme geactiveerd was en dat hij niets meer kon doen. Vini wilde blijven voetballen, dus bleven we voetballen. Als hij had willen stoppen, dan waren we met z’n allen van het veld gestapt. Dit kunnen we niet tolereren.”

“Op een dag moeten we de camera’s erop richten want het is gestoord wat voor barbaarse dingen je soms hoort in de tribunes. In de eerste helft moest ik het ook ontgelden en werden er woorden en gebaren naar mijn hoofd geslingerd. Men gaat tegenwoordig naar het voetbal om te beledigen en niet om te supporteren. Dat is een echt probleem.”

Op het einde van de wedstrijd kreeg Vinicius nog een rode kaart na een opstootje. “Eigenlijk moest Duro daar rood krijgen”, aldus Courtois. “Hij grijpt Vinicius vast bij de nek. En Vinicius wil zich dan losrukken met zijn hand. Als de scheidsrechter rood wil geven in die fase, moet hij dat doen. Maar dan wel eerst aan Duro.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...