Trainerskerkhof JPL: 18 speeldagen, 10 trainers

28-12-2022 14:29

Trainerskerkhof JPL: 18 speeldagen, 10 trainers

Geen Carl Hoefkens meer bij Club Brugge. De teller van het aantal ontslagen trainers in de Jupiler Pro League slaat lelijk door. Na achttien speeldagen mochten al tien coaches de deur achter zich dicht trekken.

Vallen de resultaten (even) tegen? Brengen enkele spelers niet wat ze in huis hebben? Staan de nieuwe spelers niet in de ploeg? Keer na keer komt de schuld bij de hoofdtrainer te liggen. Niet bij het bestuur, niet bij het management, niet bij de spelersgroep. Ook Carl Hoefkens ontsnapt niet aan die dans. Na 27 wedstrijden – in alle competities samen – was het afgelopen.

Het trainerskerkhof, van Belhocine tot Hoefkens

Karim Belhocine sneuvelde als eerste trainer in het seizoen 2022/2023 in de Jupiler Pro League. KV Kortrijk stond op de voorlaatste plaats, met 4 op 18. Twaalf competitiematchen later staan ze één plaats hoger in het klassement. Ondertussen gooiden ze ook Adnan Custovic buiten. Bernd Storck gaf al aan versterking nodig te hebben, om de operatie behoud tot een goed einde te kunnen brengen. Woorden die we ook hoorden uit de monden van Belhocine en Custovic.

Trainerskerkhof
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Op 29 augustus kreeg Karim Belhocine de bons. Dominik Thalhammer kreeg op 19 september zijn C4 bij Cercle Brugge. Assistent Miron Muslic kreeg een kans en leidde de groen-zwarte vereniging naar de negende plaats. Muslic kreeg onlangs een nieuw contract aangeboden.

Danny Buijs werd de pineut bij KV Mechelen, dat vorige zomer Wouter Vrancken zag vertrekken. De Nederlandse trainer vloog buiten op 17 oktober. Steven Defour nam over. Malinwa staat dertiende. Edward Still werd op 22 oktober ‘bedankt voor bewezen diensten’ bij Sporting Charleroi. Na Frank Defays kwam Felice Mazzu.

In oktober vlogen er nog meer trainers op straat. AS Eupen verbrak op 22 oktober de samenwerking met Bernd Storck. Een dag later viel het doek voor Felice Mazzu bij Anderlecht. Op 31 oktober sneuvelde Yves Vanderhaeghe bij KV Oostende en ontsloeg RFC Seraing José Jeunechamps. De Metallo’s staan nu laatste, met de toenmalige T2 Jean-Sébastien Legros als coach.

We hadden het in dit overzicht al over Adnan Custovic. KV Kortrijk overhandigde de Bosniër op 14 november een ontslagbrief. Eén ontslag in november, dus ook eentje in december. Geen Carl Hoefkens meer bij Club Brugge. Op 28 december kwam de teller van het JPL-trainerskerkhof op tien te staan.

LEES OOK: Opnieuw een Nederlandse trainer bij Club Brugge

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Vorig seizoen smaakmaker bij MVV Maastricht, dit seizoen een van de revelaties in de Jupiler...

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

Dolle vreugde bij Club Brugge. Na een brilscore tegen Cercle Brugge zijn ze opnieuw kampioen,...

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Vincent...

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Als Club Brugge vanavond een punt pakt tegen Cercle Brugge zijn ze voor de negentiende...