TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

01-02-2023 08:03

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland mag er nog wat verwacht worden op de Transfer Deadline Day. Voetbalbelgie.be volgt dat ultieme transfergeweld op de voet.

⇔ 23u58: AA Gent verkoopt Salah

Contract voor vier jaar bij Stade Rennes. Ibrahim Salah vervangt er Kamaldeen Sulemana, die naar Southampton trok.

⇔ 23u55: Orban toch nog AA Gent

Toestemming krijgen om medische testen af te leggen. Voor Gift Emmanuel Orban was het daarna urenlang wachten… Orban ‘last minute’ bij AA Gent

⇔ 23u45: 34-jarige spits voor Anderlecht

Na het vertrek van Fabio Silva en Sebastiano Esposito moest Anderlecht op zoek naar een nieuwe spits. Een calvarietocht van jewelste. Net voor het afsluiten van de Transfer Deadline Day bereikten ze een akkoord met een ervaren aanvaller => 34-jarige Slimani ‘redder’ van Anderlecht?

⇔ 23u28: Tweede nieuwkomer bij RWDM

In de strijd voor die ene promotieplaats naar de Jupiler Pro League haalde RWDM er nog een speler bij => Tweede nieuwkomer in wintermercato bij RWDM

⇔ 23u26: Lommel haalt verdediger in Italië

Rob Nizet tekende op Transfer Deadline Day een contract bij Lommel SK. De 20-jarige linksachter zat bij de tweede ploeg van US Lecce. Nizet heeft Gambiaanse roots.

⇔ 23u15: AA Gent toch nog een deal?

Emmanuel Orban meldde zich bij AA Gent voor de nodige medische testen. Met nog een handvol minuten te gaan, was er nog geen deal => Nog witte rook bij AA Gent: Emmanuel Orban?

⇔ 22u40: KV Oostende shopt in Rusland

Met het einde van de Transfer Deadline Day in zicht wist KV Oostende er nog een verdediger bij te halen =>

⇔ 22u30: Anderlecht grijpt ook naast Sinkgraven

Volgens Nederlandse media meldde Anderlecht zich bij Bayer Leverkusen voor Daley Sinkgraven. De 27-jarige linksachter heeft een aflopend contract. Anderlecht was op zoek naar een alternatief voor Harry Toffolo, die niet meer weg mocht bij Nottingham Forest. Sinkgraven verkiest echter in de Bundesliga te blijven.

⇔ 21u55: Ajax haalt talent bij KRC Genk

Mika Godts weigerde zijn aflopende contract te verlengen en vloog uit de A-kern van Racing Genk. Het 17-jarige talent heeft een contract getekend bij Ajax. Daar hoort een afkoopsom van zo’n 1 miljoen euro bij. Bij een doorverkoop passeren de Genkies opnieuw aan de kassa. Godts tekende een contract tot midden 2025.

⇔ 21u52: Antwerp huurt Keita van OHL

De schorsing van Calvin Stengs. De blessures van Pieter Gerkens en Yusuf. Antwerp klopte op Transfer Deadline Day bij OH Leuven aan en kwam tot een akkoord over een huurtransfer van belofteninternational Mandela Keita.

⇔ 21u48: Anderlecht blijft zoeken naar een spits…

De klok tikt onverbiddelijk verder. Om middernacht is het afgelopen. Dan kan Anderlecht slechts op de markt van clubloze spelers terecht. Ze zouden nog alles uit de kast halen om Amine Salama van SCO Angers over te kunnen nemen. Angers vraagt echter 3 miljoen euro en stuurde andere clubs wandelen.

⇔ 21u30: KRC Genk haalt spits, Anderlecht baalt

Geen Toluwalase Emmanuel Arokodare in de spits bij Anderlecht. Hij meldt zich op Transfer Deadline Day nog bij KRC Genk => KRC Genk gaat met target Anderlecht aan de haal

⇔ 21u20: Eupen huurt bij Charleroi

Loïc Bessilé ruilt Sporting Charleroi voor KAS Eupen. De verdediger tekende een huurcontract tot 30 juni 2023.

⇔ 21u09: Nicolas Raskin toont zijn nieuw outfit

⇔ 20u36: PSV showt Thorgan Hazard

De Rode Duivel speelde weinig bij Borussia Dortmund en geeft aan uit te kijken naar de matchen tegen clubs als Feyenoord, Ajax en Sevilla.

⇔ 20u30: Standard grijpt naast ex-speler

Standard kreeg op Transfer Deadline Day enkele broodnodige miljoenen euro’s binnen met de verkoop van Nicolas Raskin (2 M€) en Selim Amallah (1 M€). Noë Dussenne blijft bij de Rouches en Ibe Hautekier kwam er van Club NXT bij. Standard probeerde ook Allan Delferière terug te halen. De 20-jarige kwam dit seizoen echter al voor twee clubs uit en zou niet speelgerechtigd zijn.

⇔ 20u25: Nikola Stulic nog naar Charleroi?

Om middernacht eindigt de Transfer Deadline Day in België. Sporting Charleroi haalde Vakoun Bayo op huurbasis terug. Met Nikola Stulic zou er nog een aanvaller op komst zijn. Goed voor een investering van 750.000 euro. Oday Dabbagh wordt geen Zebra.

⇔ 20u15: VIDEO Wesley Hoedt bij Watford

2 miljoen euro, die som strijkt Anderlecht voor Wesley Hoedt op. Hij begint aan zijn tweede avontuur in de Premier League. Bij Watford stellen ze Hoedt wel als ‘een international van een topclub‘ voor.

⇔ 20u00: Overzicht IN / OUT

Veel bedrijvigheid op Transfer Deadline Day. Welke spelers kwamen er nog in de Jupiler Pro League en wie versierde een contract bij een andere club? Je vindt het overzicht hier terug. Club per club!

⇔ 18u50: Talent Anderlecht via Burnley naar KV Mechelen

Enock Agyei had een aflopend contract bij Anderlecht. Vincent Kompany schotelde het 18-jarige talent een contract voor. Zo vangt Anderlecht nog wat geld. Agyei blijft echter nog wat in België voetballen.

⇔ 18u35: Conceiçao weg uit de Jupiler Pro League

Rode lantaarn RFC Seraing neemt op Transfer Deadline Day afscheid van Sergio Conceiçao. De 26-jarige flankverdediger kwam aan 36% van de speelminuten en keert terug naar Portugal.

⇔ 18u30: Nigeriaanse spits naar Anderlecht?

1m98 groot, 6 goals en 2 assists in de Ligue 2. Wordt Toluwalase Emmanuel Arokodare de nieuwe targetspits? Bekijk de videobeelden!

⇔ 18u15: Witte rook voor Nicolas Raskin 

De Jupiler Pro League verliest nog een sterkhouder. Nicolas Raskin ruilt Standard voor Rangers FC => OFFICIEEL: Transfer Nicolas Raskin

⇔ 18u00: Nieuwe spits bij Beerschot

Beerschot trekt aanvaller Henri Koide aan. De 21-jarige Zwitser tekende een contract tot medio 2025 met een optie op één extra seizoen.

⇔ 17u15: Transfer Paul Onuachu !!!

KRC Genk speelt in de strijd voor de landstitel een belangrijke pion kwijt. Paul Onuachu ziet zijn droom in vervulling gaan op Transfer Deadline Day. Southampton legt 18 miljoen euro op tafel. Er kan nog meer geld uit de lucht vallen => 18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Gouden Transfer Deadline Day voor Paul Onuachu
foto KN | voetbalbelgie.be

⇔ 16u45: Bijna 5 miljoen euro extra

KV Kortrijk is Terem Moffi dankbaar. Binnengehaald voor 150.000 euro, verkocht voor 8 miljoen euro en nu een bonus van 4,85 miljoen euro.

⇔ 16u30: Amallah trekt naar La Liga!

Geen Hertha BSC voor Selim Amallah. De Marokkaanse international zoekt warmere oorden op. De 26-jarige offensieve middenvelder ruilt Luik voor Valladolid. Volgens Sudpresse levert hij Standard 1 miljoen euro op. Daar kan nog 1 miljoen aan bonussen bijkomen. De Rouches vangen een commissie bij een doorverkoop. Marokkaanse media melden dat Amallah een contract tot medio 2027 zal krijgen. Real Valladolid moet voor het behoud knokken.

Amallah voor weinig geld naar Spaanse club
foto DC | www.voetbalbelgie.be

⇔ 15u33: OHL stelt Ghanese aanvaller Opoku voor

De 21-jarige spits Nathan Opoku wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leicester City FC waar Opoku een overeenkomst tekende. “Opoku is een jonge, talentvolle aanvaller die mooie dingen liet zien in Amerika en nu hetzelfde wil doen in Europa”, merkt Marc Brys op. “Hij is gretig en leergierig en beschikt over een goed passing game en schot.”

⇔ 15u25: Vrancken over Onuachu: “Afwachten”

Racing Genk moet morgen naar Eupen. Met of zonder Paul Onuachu? Er is belangstelling van Everton. Southampton blijft pogingen ondernemen om de Nigeriaanse spits over te kunnen nemen. Zijn huidige trainer Wouter Vrancken hoopt geen afscheid te moeten nemen.

⇔ 14u35: Burnley koopt speler bij Anderlecht

Enock Agyei trekt niet naar Standard of Westerlo, wel naar Burnley. Zo blijft Vincent Kompany spelers in België weghalen => Vincent Kompany shopt bij RSC Anderlecht

⇔ 14u18: Afscheid Dante Vanzeir

Union moet verder zonder Dante Vanzeir. De eenmalige Rode Duivel kiest voor een avontuur in de Amerikaanse Major Soccer League. De Brusselse club trok eerder al Yorbe Vertessen als vervanger aan.

⇔ 13u45: Transfer Sambi Lokonga op komst

Albert Sambi Lokonga ruilde Anderlecht voor Arsenal. De 23-jarige middenvelder speelde weinig en verdween zo uit beeld voor de Rode Duivels. Hij kan op huurbasis naar stadsgenoot Crystal Palace. Volgens Sky Sports legt Sambi Lokonga namiddag de nodige medische testen af. Hij kan er ploegmaat worden van Christian Benteke.

⇔ 13u32: Daichi Kamada naar Engelse topclub?

Sterk presteren in de Bundesliga. Je mannetje staan in de Europese competities en in de kijker lopen op het WK 2022. Dan zijn er transfermogelijkheden. Ex-STVV’er Daichi Kamada kan naar de Premier League => Kamada (ex-STVV) naar Engelse topclub?

⇔ 13u31: OFFICIEEL: Balanta naar Schalke 04

Schalke 04 haalde Michael Frey bij Antwerp weg. In de strijd voor het behoud halen ze er ook Eder Balanta van Club Brugge bij. De 29-jarige Colombiaan trekt op huurbasis naar de populaire Rührclub. Balanta belandde in 2019 bij Club en kwam er aan 112 wedstrijden. Daar hoort een Supercup en drie landstitels bij.

⇔ 13u17: Tweede Delorge weg bij STVV

Club Brugge wist de 15-jarige Lucas Delorge binnen te halen. Lierse Kempenzonen huurt Matias Delorge, die in april met STVV tegen Standard debuteerde. Het gaat om een uitleenbeurt.

⇔ 12u05: Hautekiet nog niet van Standard

Ibe Hautekiet speelde zich met Club NXT in de kijker in de Pro Challenger League. De 20-jarige rechtsachter kan bij Standard aan de slag. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond.

⇔ 11u57: Andere toekomst voor Dries Wouters?

Dries Wouters belandde bij KV Mechelen toen Wouter Vrancken er nog trainer was. Gehuurd van Schalke 04. De Limburger komt er niet meer aan spelen toe. Een terugkeer naar Racing Genk leek in de maak. Er duikt echter een JPL-club op.

⇔ 11u50: 20 miljoen voor Paul Onuachu

Kampioen spelen met Racing Genk en de trofee van beste doelschutter in de Jupiler Pro League in ontvangst nemen, zo zou het er voor Paul Onuachu uit kunnen zien. Op Transfer Deadline Day zijn meerdere clubs echter nog op zoek naar een ‘killer’. Southampton en Everton zouden er nog voor gaan!

20 miljoen voor Onuachu op Transfer Deadline Day?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

⇔ 11u36: Belgische spits kan naar FC Utrecht

Anthony Descotte krijgt weinig speelkansen bij Sporting Charleroi. FC Utrecht wil de 19-jarige aanvaller op huurbasis naar de Eredivisie halen.

⇔ 11u18: Toffolo toch niet naar Anderlecht?

Een transfer is pas rond als de drie partijen hun handtekening onder het contract plaatsten. Harry Toffolo wil naar Anderlecht, maar Nottingham Forest lijkt plots niet mee te willen werken => Kaakslag voor Anderlecht: geen Harry Toffolo?

⇔ 11u12: Esposito is eindelijjk weg

Hij stapte in december op het vliegtuig, terug naar Italië. Sebastiano Esposito had het gezien bij RSC Anderlecht. Pas op Transfer Deadline Day kwam er een oplossing uit de lucht vallen => OFFICIEEL: Esposito weg bij RSC Anderlecht

⇔ 10u50: Bij Excelsior Rotterdam geen stress op Transfer Deadline Day…

⇔ 10u35: Thorgan Hazard medische testen

Geen Bundesliga meer voor Thorgan Hazard. De 29-jarige flankspeler legt aanbiedingen uit Engeland naast zich neer en kiest voor een avontuur bij PSV Eindhoven => Thorgan Hazard zit bijna bij PSV

⇔ 09u30: Oplossing voor Raskin en Amallah?

Standard stuurde Nicolas Raskin en Selim Amallah naar de B-kern, als straf omdat ze geen contractverlenging tekenden. Raskin legde medische testen bij Rangers FC af. Amallah zou tussen Hertha BSC en Real Valladolid kunnen kiezen. Standard zit in geldnood en hoopt twee keer 2 miljoen euro plus bonussen uit de brand te kunnen slepen. Stresvolle Transfer Deadline Day-tijden bij de Rouches!

⇔ 08u55: Marc Wilmots raadt Anderlecht een type Onuachu aan

Anderlecht is nog koortsachtig op zoek naar een nieuwe targetspits. Voormalig bondscoach Marc Wilmots adviseert CEO Sports Jesper Fredberg uit te kijken naar een Paul Onuachu. Die witte merel met weinig geld vinden, belooft moeilijk te worden…

⇔ 08u30: Belgisch talent Bakayoko toch nog PSG?

PSV gaat voor Thorgan Hazard. Ze moeten echter vrezen voor een vertrek van Johan Bakayoko. Paris Saint-Germain bereidt een ultiem bod voor. Hij zou de derde flankspeler zijn die in de wintermercato andere oorden opzoekt.

Transfer Deadline Day

⇔ 07u45: Dodi Lukebakio heeft keuze

PSV is in de markt om Dodi Lukebakio naar Eindhoven te halen. De aanvaller van Hertha BSC staat in de belangstelling van meerdere clubs. Volgens Het Nieuwsblad zijn naast PSV ook Sevilla, Galatasaray, Sassuolo, en Real Mallorca in de strijd gemoeid.

⇔ 07u30: Overzicht transfers in Jupiler Pro League => DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

⇔ 07u00: Sofyan Amrabat naar FC Barcelona?

Na een ijzersterk WK kan Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) een mooie slag slaan => Amrabat (ex-Club Brugge) naar FC Barcelona

Onuachu ook niet weg op Transfer Deadline Day?
foto DC
www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...