Twee spelers van Standard naar STVV?

28-01 09:20

Twee spelers van Standard naar STVV?

Het tweede deel van het seizoen 2017/2018. Junior Edmilson dribbelde menige verdediging op een hoopje en ontpopte zich tot een van de absolute smaakmakers in Play-off 1. De Braziliaanse Belg zat dicht tegen een selectie voor de Rode Duivels aan en genoot belangstelling uit andere competities. Hij koos echter voor oliedollars. Vreemd genoeg stemde Standard in met een belachelijk lage transfersom.

Daar hoort een voorgeschiedenis bij. Junior Edmilson zat bij Standard en kreeg er te horen dat hij naar een andere club moest uitkijken. Ze geloofden niet echt in zijn kwaliteiten. STVV reikte de aanvaller de hand. Junior Edmilson kreeg er wel de nodige speelkansen om zich verder te ontwikkelen en zette grote stappen vooruit. Standard kocht de Braziliaanse Belg in januari 2016 terug. STVV bedong een commissie van 25% bij een doorverkoop.

Standard werkte een constructie uit met Al-Duhail SC om zo minder geld door te moeten storten aan STVV. Zo sloot Al-Duhail SC een sponsorcontract met Standard af. Logischerwijze diende STVV klacht in tegen die praktijken.

Bruno Venanzi deed lange tijd alsof zijn neus bloedde. Standard zit echter in slechte papieren en Venanzi moet aandelen verkopen aan nieuwe investeerders. Die willen met een propere lei beginnen. Niet met een rechtszaak-Edmilson op de agenda.

Wie trekt naar STVV?

Volgens Het Belang van Limburg moet Standard nog 1,3 miljoen euro aan STVV. De Rouches staan diep in het rood en kunnen dat bedrag niet betalen. Ze zouden Joao Klauss aan de Kanaries kunnen uitlenen. De Braziliaanse spits hoort echter toe aan 1899 Hoffenheim. Afwachten of Klauss een geel-blauw shirt zal aantrekken. Jackson Muleka heeft geen zin in een overgang naar STVV.

Denis Dragus (foto onderaan) zou een tweede optie zijn. De 22-jarige Roemeense spits mikte dit seizoen 5 keer raak in 17 matchen. Dragus lukte nog 2 assists. Geen onaardige cijfers als je naar het aantal speelminuten kijkt: slechts 30%. Dragus kan ook als linksbuiten uit de voeten.

STVV zou ook op de diensten van Ameen Al Dakhil azen. De 19-jarige Irakese Belg woont in Zoutleeuw, op tien minuutjes rijden van Stayen. De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht kwam in 13 van de 23 competitiematchen in actie. Goed voor 45% van de speelminuten.

Standard schotelde Al Dakhil in november 2021 een nieuw contract voor. De duur van die verbintenis werd niet bekendgemaakt. De centrale verdediger heeft bij Transfermarkt een marktwaarde van 700.000 euro achter zijn naam staan.

LEES OOK: Mignolet vraagt wat tijd voor de coach

Dragus naar STVV?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

BEKIJK: De bouwplannen van Antwerp

BEKIJK: De bouwplannen van Antwerp

Een nieuwe hoofdtribune met skyboxen. Paul Gheysens liet ook Tribune 4 volledig vernieuwen. Goed voor...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Union meer punten dan Genk en Antwerp

Union meer punten dan Genk en Antwerp

Wie van spanning houdt, zat goed in de Jupiler Pro League 2022/2023. De titelstrijd werd...

VIDEO: Ontvangst spelersbus KRC Genk

VIDEO: Ontvangst spelersbus KRC Genk

Enkele honderden fans van Antwerp tekenden present bij het vertrek van de spelersbus naar Genk....

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

Erik Van Looy trekt naar RC Genk-Antwerp: “Ik ben niet bedreigend”

De fans van Antwerp FC, Union en Racing Genk tellen de uren af. Eén van...