Uittocht van spelers bij RSC Anderlecht

24-01-2023 08:51

Uittocht van spelers bij RSC Anderlecht

De laatste week van de wintermercato belooft nog druk te worden bij RSC Anderlecht. Brian Riemer hoopt drie tot vier nieuwe spelers erbij te krijgen. Maar er moeten ook meerdere spelers vertrekken. Financiële ruimte maken, zoals dat heet. 

Anderlecht betaalde 4,2 miljoen euro voor Anders Dreyer. Thomas Henry stond op de verlanglijst. De Franse spits wacht echter een operatie en een maandenlange revalidatie. Eén of twee nieuwe aanvallers, een linksachter, liefst ook nog een middenvelder. Brian Riemer koestert hoop. Koken kost echter geld.

Er vloeide zo’n 2 miljoen euro binnen van Racing Genk voor Anouar Aït El Hadj. Het vroegtijdige vertrek van Fabio Silva levert ook wat geld op. Sebastiano Esposito gaat terug in Italië aan de slag. Eén speler in, drie spelers out. Dat levert al wat winst bij de loonkosten op.

Om nieuwe spelers aan te kunnen trekken, is er meer nodig. Inkomende transfergelden plus hoge lonen die wegvallen. Anderlecht is Wesley Hoedt liever kwijt dan rijk. Maar er is nauwelijks belangstelling voor de centrale verdediger. Aanvoerder Hendrik Van Crombrugge mag ook weg. Zowel Hoedt als Van Crombrugge liggen nog tot midden 2025 onder contract. Duikt er geen andere club op dan moet Anderlecht die hoge lonen verder blijven betalen.

Dat geldt ook voor Adrien Trebel, die 2,7 miljoen euro per jaar vangt. De Franse middenvelder zou weinig zin hebben in een avontuur bij een Turkse club. Hij dook bij AA Gent-Charleroi op. Zijn contract loopt dit seizoen af. Anderlecht zit krap in de aanval. Dat Benito Raman mag vertrekken, heeft te maken met de loonkosten. De uitgaven moeten omlaag.

Duranville verkopen

Anderlecht wil een aantal dure kerels kwijt. Willen en kunnen is niet hetzelfde. Dus moeten ze ook meewerken aan andere transfers. PSV denkt na Fabio Silva ook aan Noah Sadiki. De 18-jarige verdediger geniet ook belangstelling van enkele Belgische clubs. Sadiki wil meer aan spelen toekomen.

Om nieuwe spelers aan te kunnen trekken, moet Anderlecht meewerken aan een transfer van Julien Duranville. Anderlecht dacht de 16-jarige flankspeler na dit seizoen te gelde te maken. Als hij na zijn blessure terug in beeld kwam, zou hij voor 15 à 20 miljoen euro kunnen vertrekken. Bayern München bood vorige zomer 15 miljoen, in een deal met Joshua Zirkzee.

Borussia Dortmund zou van de situatie – Duranville tekent niet bij en Anderlecht heeft snel geld nodig – willen profiteren. De populaire Rührclub zou 10 miljoen euro op tafel willen gooien voor het toptalent.

De Brusselse club zag al enkele talenten andere oorden opzoeken. Zo haalde Racing Genk Konstantinos Karetsas terug. Enock Agyei kan naar Standard.

Zware opdracht

CEO Sports Jesper Fredberg staat voor een zware klus. Zoveel mogelijk geld zien te vangen voor Julien Duranville en enkele dure contractspelers lozen. Pas dan wordt het mogelijk om nog enkele versterkingen aan te voeren. De Belgische mercato sluit op 31 januari af. Daarna kunnen ze wel nog spelers verkopen of verhuren aan clubs waar de Transfer Deadline Day later valt. Dat gaat van Israël en Mexico tot Oostenrijk, Roemenië, Hongarije of Zwitserland. De mercato in China loopt nog 35 dagen, in Japan 68 dagen.

LEES OOK: DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...