“Union is gouden stap voor Rik De Mil”

10-10-2025 17:05
-
Geschreven door MK
“Union is gouden stap voor Rik De Mil”

Union Saint-Gilloise moet op zoek naar een opvolger voor Sébastien Pocognoli. Rik De Mil, aan de slag bij Sporting Charleroi, is de topfavoriet om over te nemen in het Dudenpark.

Rik De Mil staat nog onder contract bij Sporting Charleroi. Analist Franky Van der Elst twijfelt over de Zebra’s willen meewerken aan een transfer. “Ik vraag me af of Mehdi Bayat zijn coach zo makkelijk zal laten gaan én of Union in de buidel wil tasten voor hem. Maar voor Rik zou dit wel een gouden stap zijn”, stelt Van der Elst in Het Nieuwsblad.

Volgens La Dernière Heure zijn er -na het geflirt met Antwerp afgelopen zomer- afspraken gemaakt. De Mil kan in de zomer van 2026 Charleroi gratis verlaten als er een grote club komt.

Nu staat er een vraagprijs van 5 miljoen euro achter zijn naam. Union SG gaat dus zwaar moeten onderhandelen om hem los te weken. Haalbaar, of onrealistisch? Dat weten we de komende dagen…

LEES OOK: Franse journalist breekt Pocognoli af

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Transfers wintermercato 2025/2026 België JPL

DOSSIER: Transfers wintermercato 2025/2026 België JPL

Op 8 september viel het doek over de zomermercato in de Jupiler Pro League 2025/2026....

Grote vernieuwingsgolf bij Club Brugge na dit seizoen?

Grote vernieuwingsgolf bij Club Brugge na dit seizoen?

Sterk presteren in de Champions League, dat laat sporen na. Ferran Jutgla, Chemsdine Talbi, Maxim...

Bruno – Bolat – Muleka – Onuachu

Bruno – Bolat – Muleka – Onuachu

Met de regelmaat van de klok trekken spelers die in de Belgische Pro League actief...

Kielse cultspits Shankland op weg naar Schotse titel

Kielse cultspits Shankland op weg naar Schotse titel

Beerschot betaalde in 2021 zo’n 1,2 miljoen euro voor Lawrence Shankland. Toch trok de Schotse...

Vrancken kijkt uit naar Union-STVV: “Ballen tonen”

Vrancken kijkt uit naar Union-STVV: “Ballen tonen”

Met 18 op 33 staat STVV op de vijfde plaats. Het team van Wouter Vrancken...