Van Gaal twijfelt aan Schreuder

13-05 09:42

Van Gaal twijfelt aan Schreuder

De kogel is door de kerk: Alfred Schreuder volgt Erik ten Hag op bij Ajax. Bondscoach Louis van Gaal vindt de keuze voor Schreuder logisch. Hij twijfelt wel of Schreuder even succesvol zal zijn dan Ten Hag.

Louis van Gaal vindt de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax een logische. Dat liet de bondscoach weten op de dag dat bekend werd dat Schreuder Erik ten Hag zou gaan opvolgen. Wel betwijfelt hij of de nieuwe trainer net zo succesvol zal kunnen zijn. Van Gaal looft Schreuder, maar twijfelt of hij Ten Hag kan evenaren

“Ik denk dat het een verstandige keuze is, omdat ze hem kennen”, zei Van Gaal desgevraagd tegenover ESPN. Hij doelde uiteraard op de periode tussen januari 2018 en juni 2019, waarin Schreuder al bij Ajax werkzaam was als assistent van Ten Hag. “Ze hebben hem zien werken en ze kennen zijn persoonlijkheid. Hij laat bij Brugge ook zien dat hij succesvol is. Ik denk niet dat je dan een betere keuze kunt maken.” De vraag of Schreuder in Amsterdam net zo succesvol zou kunnen zijn als Ten Hag, beantwoordde Van Gaal met minder zekerheid. “Dat weet je niet. Ten Hag heeft wel wat teweeg gebracht in de structuur en visie. Ik weet niet of Alfred Schreuder dezelfde visie heeft. Of hij hetzelfde succes zal hebben als Ten Hag? Dan moet je wel heel goed zijn.” Toch wees Van Gaal nogmaals op Schreuders prestaties bij Club Brugge, waarmee hij op koers ligt om landskampioen te worden. “Hij doet het heel goed, dus ook als hoofdtrainer heeft hij zich bewezen. Ook bij Hoffenheim trouwens”, wees hij op zijn eerdere dienstverband als eindverantwoordelijke, waarvoor hij zijn functie als assistent bij Ajax destijds verruilde. “Ik sta er niet van te kijken dat ze voor Schreuder kiezen.”

Nieuwsbrief

Specials

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Kalender 2023/2024 JPL: start op 28 juli

Op 28 juli gaat het seizoen 2023/2024 van start in de Belgische Jupiler Pro League....