Van Gaal wil andere arbitrage voor Nederland

03-08 18:56

Van Gaal wil andere arbitrage voor Nederland

Het WK 2022 in Qatar nadert met rasse schreden. Louis van Gaal maakt zich zorgen. Hij zocht contact met de UEFA en de FIFA om het over de arbitrage te hebben. De duels tegen België, Polen en Wales in de Nations League liggen op zijn maag.

Louis van Gaal vindt dat de arbiters te vaak en te snel tegen Oranje floten. De speelstijl van zijn ploeg zou daarmee in gevaar komen. In september is er onder meer Nederland-België in de Nations League. Half november begint het WK.

“Binnen ons spelsysteem streven we ernaar om bij balbezit van de tegenstander de man met de bal zoveel mogelijk onder druk te zetten. Met positieve agressie”, gaf Louis van Gaal bij De Voetbaltrainer aan. “Wat was in de vier Nations League-wedstrijden de oplossing van tegenstanders als door onze felle pressie balverlies dreigde? Spelers lieten zich meteen theatraal vallen, alsof er een grove overtreding was gemaakt. Keer op keer.”

In de recente campagne in de Nations League kwamen 54 landen in actie. Als het om de meeste overtredingen ging, stond Nederland op de zevende plaats!

“Daar ben ik op de bank een paar keer hels over geworden. Zulke foute inschattingen staan de gewenste uitvoering van ons systeem ten onrechte in de weg”, aldus Louis van Gaal.

Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina zit niet te wachten op een gesprek met Louis van Gaal. Arsène Wenger zou wel met de bondscoach van het Nederlands Elftal willen praten over de arbitrage.

“Ik ben benieuwd”, zei Van Gaal deze week in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We hebben ook korte videobeelden meegestuurd van spelsituaties, zeker een stuk of vijftien. De centrale vraag is: mag Oranje nog spelen zoals wij denken te moeten spelen? Met pressie vooruit op de bal, binnen de spelregels. Of moeten we ook steeds achteruit gaan lopen, zoals de meeste landen? Voetbal is een sport met fysieke weerstand.”

Van Gaal klaagt arbitrage aan
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Louis Van Gaal

Nederland

WK 2022

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...