Van Helden vreest niet voor toekomst STVV

24-05-2024 15:02

Van Helden vreest niet voor toekomst STVV

Thorsten Fink blijft niet. Aboubakary Koita wil zijn kans gaan in een andere competitie. Matte Smets, Jarne Steuckers en Mathias Delorge staan op de verlanglijst van meerdere clubs. Eric Bocat rekent op een transfer. Rein Van Helden lijkt wel te blijven.

De 21-jarige rechtsachter speelde vorig seizoen met Jarne Steuckers op huurbasis bij MVV in de Nederlandse tweede klasse. Dat liep gesmeerd. Van Helden en Steuckers wisten die lijn verder te trekken. “Hij heeft heel veel vooruitgang geboekt”, stelt Thorsten Fink. “Een speler die heel hongerig is om bij te leren. Als hij op die ingeslagen weg verder gaat, kan hij een grote carrière maken.”

Rein Van Helden zag zijn contract in maart voor een jaar verlengd worden. “We zullen zien wat de toekomst brengt, maar ik denk hier volgend seizoen nog te spelen”, blikt hij vooruit. “Als jonge speler is het belangrijk minuten te maken. Ik wil graag bevestigen en voel me goed bij STVV. Het sportieve primeert nu.”

Als de trainer en meerdere spelers vertrekken, wordt het een verhaal van opnieuw bouwen. Daar horen bepaalde risico’s bij. “Er zal dan kwaliteit verloren gaan, maar de Japanners zitten zeven of acht jaar bij STVV en de club is geen enkele keer in de problemen gekomen. Alleen in die periode dat Peter Maes overnam, maar toen waren ze toch ook drie matchen voor het einde zeker van het behoud. Ze managen de club goed.”

“Op welke vlakken ik het meest vooruitgang heb geboekte? Het uitvoetballen. Ik weet nu in elke situatie wat ik moet doen, dat is er ingelepeld. Sommige matchen raakte ik honderd keer de bal, waar dat vroeger absoluut niet zo was. Op technisch vlak ging het echt goed vooruit.”

De 21-jarige Genkenaar trekt even naar New York en gaat de batterijen daarna opladen in Griekenland. Op 14 juni worden de eerste spelers bij STVV verwacht voor de medische testen. Drie dagen later volgt de eerste training. Wellicht met Rein Van Helden, die sinds 2016 deel uitmaakte van de geel-blauwe familie. (DC)

LEES OOK: Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

 

LEES MEER OVER:

Pro League

Rein Van Helden

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...