Van Holsbeeck en Henrotay betalen Anderlecht niet

14-02-2023 11:05

Van Holsbeeck en Henrotay betalen Anderlecht niet

Herman Van Holsbeeck kwam niet alleen in opspraak in de zaak Propere Handen. Er volgt wellicht ook een rechtszaak naar frauduleuze toestanden bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke en zakenpartner Joris Ide. Van Holsbeeck en makelaar Christophe Henrotay vechten echter terug.

Onder meer Roger Vanden Stock, Philippe Collin en Herman Van Holsbeeck passeerden langs de kassa bij de overname van RSC Anderlecht. Marc Coucke kreeg snel in de gaten dat er vanalles niet pluis was. “Er vallen constant lijken uit de kast”, gaf de zakenman mee.

Er werden valse contracten opgesteld. Het verstrekken van foutieve informatie hoorde er ook bij. Bovendien zouden bepaalde geldstromen niet volgens de regelgeving zijn verlopen.

Eind januari viel er belangrijk nieuws te horen in deze zaak. Het parket vroeg de doorverwijzing van het dossier naar de rechtbank. Anders gezegd: er zijn voldoende bewijzen over sjoemelpraktijken. Het lijstje is lang: oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

In dit verhaal worden elf personen en drie vennootschappen verdacht. Daar horen voormalige voorzitter/eigenaar Roger Vanden Stock, ex-CEO Jo Van Biesbroeck, makelaar Christophe Henrotay, enkele advocaten(kantoren) en ex-manager Herman Van Holsbeeck bij.

In de zaak Propere Handen waren er 57 personen die onder verdenking werden gesteld. Een aantal daarvan, van zakenman Bart Verhaeghe tot notaris Herbert Houben, troffen een minnelijke schikking. Ze komen er vanaf met een geldboete. Voor andere betrokkenen zal die optie niet aangereikt worden omdat hun aandeel in het gesjoemel groter is.

Terug naar de frauduleuze praktijken bij de verkoop van RSC Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad zal Herman Van Holsbeeck niet ingaan om een minnelijke schikking. Hij zou tot het uiterste willen gaan om zijn onschuld aan te tonen en liet inmiddels extra onderzoeken aanvragen. De advocaten van makelaar Christophe Henrotay deden dat ook.

Die extra onderzoeken zorgen ervoor dat de zaak en een mogelijke uitspraak vertraging oploopt.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...