Van Holsbeeck en Henrotay betalen Anderlecht niet

14-02-2023 11:05

Van Holsbeeck en Henrotay betalen Anderlecht niet

Herman Van Holsbeeck kwam niet alleen in opspraak in de zaak Propere Handen. Er volgt wellicht ook een rechtszaak naar frauduleuze toestanden bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke en zakenpartner Joris Ide. Van Holsbeeck en makelaar Christophe Henrotay vechten echter terug.

Onder meer Roger Vanden Stock, Philippe Collin en Herman Van Holsbeeck passeerden langs de kassa bij de overname van RSC Anderlecht. Marc Coucke kreeg snel in de gaten dat er vanalles niet pluis was. “Er vallen constant lijken uit de kast”, gaf de zakenman mee.

Er werden valse contracten opgesteld. Het verstrekken van foutieve informatie hoorde er ook bij. Bovendien zouden bepaalde geldstromen niet volgens de regelgeving zijn verlopen.

Eind januari viel er belangrijk nieuws te horen in deze zaak. Het parket vroeg de doorverwijzing van het dossier naar de rechtbank. Anders gezegd: er zijn voldoende bewijzen over sjoemelpraktijken. Het lijstje is lang: oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

In dit verhaal worden elf personen en drie vennootschappen verdacht. Daar horen voormalige voorzitter/eigenaar Roger Vanden Stock, ex-CEO Jo Van Biesbroeck, makelaar Christophe Henrotay, enkele advocaten(kantoren) en ex-manager Herman Van Holsbeeck bij.

In de zaak Propere Handen waren er 57 personen die onder verdenking werden gesteld. Een aantal daarvan, van zakenman Bart Verhaeghe tot notaris Herbert Houben, troffen een minnelijke schikking. Ze komen er vanaf met een geldboete. Voor andere betrokkenen zal die optie niet aangereikt worden omdat hun aandeel in het gesjoemel groter is.

Terug naar de frauduleuze praktijken bij de verkoop van RSC Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad zal Herman Van Holsbeeck niet ingaan om een minnelijke schikking. Hij zou tot het uiterste willen gaan om zijn onschuld aan te tonen en liet inmiddels extra onderzoeken aanvragen. De advocaten van makelaar Christophe Henrotay deden dat ook.

Die extra onderzoeken zorgen ervoor dat de zaak en een mogelijke uitspraak vertraging oploopt.

Nieuwsbrief

Specials

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Fink met goed gevoel naar RC Genk-STVV

Zondag staat de derby tussen Racing Genk en STVV op de agenda. Bij de supporters...

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Geen Noa Lang meer in de Belgische Jupiler Pro League. Calvin Stengs en Mike Trésor...

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Club Brugge 3 goals per wedstrijd

Sporting Charleroi kwam twee keer op voorsprong, Club Brugge won met 4-2. Igor Thiago, Brandon...

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

FOTO’S: STVV’ers naar Genk om Japan te steunen

Japan speelde tegen Turkije in Genk. Enkele duizenden Japanners waren uit meerdere Europese landen naar...

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Romelu Lukaku zit bijna in de top 10

Met of zonder wedstrijdritme, Romelu Lukaku blijft belangrijk voor de Rode Duivels. De 30-jarige trapte...