Vanaken over ontslag Deila

08-11-2023 17:07

Vanaken over ontslag Deila

Club Brugge zakte na een wanprestatie bij koploper Union naar de zevende plaats. De beste spelerskern, het hoogst budget, op het veld valt daar weinig van te merken. De transferpolitiek wordt in vraag gesteld. De trainer idem dito. Is Ronny Deila wel de persoon die dit Club Brugge beter aan het voetballen krijgt? Hans Vanaken meent van wel.

“We hebben over die match van zondag gesproken om te kijken wat beter moet en wat nodig is om de volgende matchen te winnen. We willen al beter doen tegen Lugano. Wat er beter moet? Tegen Union konden we in de defensieve duels en inzake intensiteit beter doen, daarin schoten we tekort om het Union lastig te maken”, stelt Hans Vanaken. “We hebben in hun kaart gespeeld en die les moeten we trekken.”

Na overwinningen tegen Lugano, Antwerp en Beerschot volgde een koude douche tegen Union. Volgens Hans Vanaken hebben die wisselvallige prestaties ook wat te maken met het gebrek aan ervaring.

“Het heeft misschien te maken met de jonge kern. Misschien moeten zij nog leren om bepaalde situaties beter in te schatten. Sommigen jongens van 18,19, 20 jaar moeten nog stappen zetten, maar toen ik die leeftijd had speelde ik ook niet op een constant niveau. Je leert door wedstrijden te spelen. Dat is misschien een reden.”

Je kan echter niet stellen dat er tegen Union een gebrek aan ervaring was. Deze elf kwamen aan de aftrap: Mignolet, Odoi, Mechele, Spileers, Meijer, Nielsen, Balanta, Vanaken, Skov Olsen, Zinckernagel en Jutgla. Vetlesen, De Cuyper, Nusa en Thiago vielen in.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Kritiek

Simon Mignolet gaf al enkele keren aan dat er meer mannen op het veld moeten staan. De spelers moeten hun borst nat maken. No sweat, no glory. Links en rechts valt te horen dat Mignolet misschien een betere aanvoerder zou zijn dan Hans Vanaken.

“Ik zeg al lang dat ik blijkbaar een bepaalde negatieve lichaamshouding heb als het minder gaat”, haalt Vanaken zijn schouders op. “Ik heb daar geen problemen mee als ze dat zeggen, maar ik ga ook niet plots een andere houding aannemen op het veld.”

“Soms mag ik misschien iets meer zeggen in de kleedkamer of op het veld, maar ik ben iemand die liever persoonlijker omgaat met mijn ploegmaats en zo spelers wil helpen. En niet per se in het openbaar door te roepen.”

Deila

Slechts zevende in de Jupiler Pro League, dat begint door te wegen. De kritiek op Ronny Deila neemt alsmaar toe. “We staan zeker achter de coach. Dat is heel duidelijk. Wij als groep en de trainer beseffen dat het beter kan en moet”, merkt Hans Vanaken op.

“In Europa gaat het goed, maar in België moeten we dat ook brengen al is het anders voetballen in Europa. Het is aan ons om daar oplossingen voor te vinden. Ik zie geen enkele reden om aan de trainer of de groep te twijfelen.”

LEES OOK: Degryse: “Het gaat te snel voor hen bij Club Brugge”

Vanaken
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...