Vandenbempt over ontslag Deila: “Dat is een risico”

18-03-2024 08:44

Vandenbempt over ontslag Deila: “Dat is een risico”

Club Brugge ging met 2-1 onderuit bij STVV. “De spelersgroep staat voluit achter de trainer”, gaf Casper Nielsen mee. Andere spelers bevestigen dat. Een ontslag hangt echter in de lucht. Ronny Deila wegsturen is één, maar wat wordt twee?

Winst tegen OHL en Molde, inclusief de kwalificatie voor de kwartfinales in de Conference League. Club Brugge begon goed in Sint-Truiden. Halfweg de eerste helft viel die overmacht echter weg en knokte STVV zich met goed voetbal naar een 2-1 overwinning. “Deila buiten”, klonk het in de bezoekersvakken.

“De manier waarop, voor de zoveelste keer. Zijn onmacht om in te grijpen en bij te sturen. Spelers die de indruk geven niet te weten wat ze moeten doen op het veld”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1. “Zijn communicatie over heden en verleden. Met scherp geschoten op het bestuur. Dat alles samen betekent dat het einde verhaal is voor Ronny Deila. Mogelijk vandaag.”

De reguliere competitie is afgelopen. Club Brugge duikt als nummer vier Play-off 1 in. Als Bart Verhaeghe een trainerswissel wil doorvoeren, valt er geen tijd te verliezen. De nacompetities beginnen pas over twee weken. Er is eerst een flinke portie interlandvoetbal. Een andere coach kan die twee weken goed gebruiken om zich in te werken.

Rik De Mil zit echter bij Westerlo, Karel Geraerts traint Schalke 04. Club Brugge kan naar Nicky Hayen grijpen. De Truienaar is coach van Club NXT. Hij was ruim twee maanden interim-trainer bij STVV. Er volgde een seizoen bij Waasland-Beveren en een avontuur in Wales. Vorig seizoen kwam hij na het ontslag van Scott Parker bij de technische staf van de eerste ploeg van Club Brugge.

De resultaten vallen tegen. De relatie tussen Ronny Deila en het bestuur is onder het vriespunt beland. Een groot deel van de fans wil niet verder met Deila. In de spelersgroep klinkt echter een andere toon.

“Veel te verliezen”

“Nicky Hayen is toch niet zonder risico”, merkt Vandenbempt op. “Clubmensen nemen vaak over tijdens het seizoen. Rik De Mil zat heel lang bij Club Brugge, zat in de A-kern, was vertrouwd met de spelers, met het reilen en zeilen. Hij was graag gezien. Nicky Hayen is zo goed als onervaren als hoofdtrainer. Hoe gaan die spelers reageren op een ontslag van Deila en een eventuele aanstelling van Hayen?”

“De relatie tussen de spelers en Ronny Deila is nog echt goed. Dat is ook een risico. Club Brugge kan dit seizoen nog iets moois doen in de Conference League, maar het heeft ook nog veel te verliezen. In de Champion’s Play-offs is de marge met Racing Genk en Cercle Brugge verwaarloosbaar. Voor je het weet zit je in een seizoen zonder Europees voetbal.”

LEES OOK: Deila over ‘Deila buiten’

Nieuwsbrief

Specials

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...

BEKIJK | Blessin draagt zijn revaliderende vrouw naar het speelveld

BEKIJK | Blessin draagt zijn revaliderende vrouw naar het speelveld

Mooie beelden na Union-Antwerp. Alexander Blessin rende na het laatste fluitsignaal de hoofdtribune in om...