Vandenbempt: “Een laatste keer de rug rechten”

01-12-2022 09:14

Vandenbempt: “Een laatste keer de rug rechten”

Het is D-Day voor de Rode Duivels. Puntenverlies tegen Kroatië betekent een afgang. De nummer twee op de FIFA-ranking die er na de groepsfase al uit is. Peter Vandenbempt rekent op een reactie.

Pover voetbal en een flinke portie geluk tegen Canada. Drie punten. Slappe koffie tegen Marokko. Twee goals tegen, zelf nauwelijks gevaarlijk zijn. Een ploeg op losse schroeven. De Franse sportkrant L’Equipe deelde wat later mee dat er boel in de kleedkamer was. “De ‘lekker’ zal nooit nog een match spelen”, gaf Thibaut Courtois mee. Andere Rode Duivels en de coach hadden het over grove leugens.

“Ik snap ook dat ze ontevreden zijn over de foute info die in L’Equipe stond”, geeft Peter Vandenbempt bij Sporza mee. “Op basis van de persconferentie van Roberto Martinez zullen ze het gebruiken als een soort brandstof. Misschien heeft de heisa hen dichter bij elkaar gebracht.”

“Máár aan de basis van alles wat geschreven is, liggen wel nog steeds hun eigen verklaringen. Daar zijn dingen gezegd die nog moeilijk te repareren vallen. Ze hebben spelers geraakt in hun ziel, dat blijft hangen”, merkt Peter Vandenbempt op. Dan gaat het over verklaringen van Kevin De Bruyne en Eden Hazard in interviews of op persbabbels. “Ik geloof wel dat ze die zaken opzij kunnen schuiven tegen Kroatië. De Duivels zullen nog één keer een eenheid willen vormen. Een laatste keer de rug rechten en iets laten zien.”

Vandenbempt hoopt dat de Rode Duivels van de eerste tot de laatste minuut voor elkaar door het vuur gaan. “Voor de derde match op rij kansloos afgaan, dan is dit WK een einde in mineur én zonder twijfel het grootste fiasco sinds 1998. Alleen waren we toen een meeloper, die al blij was met een figurantenrol. Nu zijn we de nummer 2 van de wereld. Uitgeschakeld worden op een pijnlijker manier zou niks minder zijn dan een desillusie en een affront.”

LEES OOK: Geen medelijden tonen met Roberto Martinez

Vandenbempt hoopt dat de Rode Duivels de rug rechten
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Nicky Hayen kon tegen Anderlecht geen beroep doen op Hans Vanaken. Een keelontsteking. Club Brugge...

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Dolberg op de dool: 3 goals in 19 matchen

Geen doelpunt tegen Antwerp, ook niet tegen Club Brugge. In de rangorde van Brian Riemer...

Magere cijfers voor Noa Lang

Magere cijfers voor Noa Lang

Na twee seizoenen bij Club Brugge klonk er veel grootspraak. Noa Lang was te goed....