Vandenbempt over KRC Genk en Vrancken: “Hypocriet van De Condé”

14-05-2024 09:50

Vandenbempt over KRC Genk en Vrancken: “Hypocriet van De Condé”

Turbulente tijden bij KRC Genk. Na een goede start in Play-off 1 leken de Genkies nog mee te gaan strijden voor de titel. Er volgde een nul op negen en een vertrek van de trainer Wouter Vrancken. Genk pakte geen punten in Anderlecht en is de vierde plaats kwijt.

Goed voetbal en meer grinta, Wouter Vrancken wist Racing Genk terug op de goede weg te loodsen. Op enkele seconden na waren ze vorig seizoen kampioen. Technisch directeur Dimitri De Condé dweepte met de coach, die een verbeterd contract voor drie jaar kreeg. Minder dan een jaar later kwam het tot een breuk.

Een donderslag bij heldere hemel was dat niet. Het boterde al maanden niet tussen de clubleiding en de coach. Een verschil van visie. Vrancken wees naar de vertrokken spelers, het bestuur stelde dan weer dat er meer uit de beschikbare kern te halen was.

“Een zeer pijnlijk verhaal. Met een ‘unhappy end’. Ze waren steeds meer ontevreden geworden over elkaar”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1.

“Racing Genk wou helemaal niet verder gaan met Wouter Vrancken. Toen uitlekte dat hij contacten had met AA Gent zat Genk in een ideale positie om zelfs tegen een betaling verlost te geraken van Vrancken.”

“Er zijn te veel zaken achter de rug van Vrancken gebeurd om nog verder te kunnen werken. Het vertrouwen was onherstelbaar geschonden. De communicatie van directeur Dimitri De Condé (video, onderaan artikel!) voor de match tegen Anderlecht heeft veel kwaad bloed gezet. Dat was hypocriet.”

Racing Genk nam plots ook contact op met enkele presentatoren van podcasts om hun versie van de feiten te benadrukken. Peter Vandenbempt wijst niet alleen naar de clubleiding. “Over de stroeve houding van de trainer in bepaalde zaken zijn ook wat opmerkingen te maken. Het is een verhaal met twee kanten.”

“Het tussenseizoen biedt een goed moment voor de club om de interne werking tegen het licht te houden. Zodat iedereen daar weer op dezelfde lijn zit.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...