Vandenbempt haalt uit naar Eden Hazard

24-09 10:56

Vandenbempt haalt uit naar Eden Hazard

De motor van Real Madrid draait (nog) niet op volle toeren. In La Liga voeren ze samen met Athletic Bilbao de rangschikking aan met 11 op 15. Vorige week liep het mis in de Champions League. Na een schertsvertoning ging ‘de Koninklijke’ met 3-0 onderuit op bezoek bij Paris Saint-Germain. Analist Peter Vandenbempt is streng voor Eden Hazard.

Eden Hazard ruilde Chelsea FC voor Real Madrid. Door een hamstringblessure zit de 28-jarige Rode Duivel nog maar aan drie wedstrijden in het shirt van zijn nieuwe werkgever. Hij was nog niet beslissend. De Madrileense fans en pers zijn ongeduldig. De druk neemt toe…

“De schuld wordt door de Spaanse pers wat makkelijk in de schoenen van onze landgenoten (Courtois en Hazard, red.) geschoven. Eden Hazard speelde inderdaad een bleke en onopvallende wedstrijd, zeker voor een man van meer dan 100 miljoen. Hij strooide met risicoloze passes en hij verslikte zich in zijn dribbels. On-Hazards”, aldus Peter Vandenbempt tegenover Extra Time.

“Hij wordt ten onrechte met pek en veren weggejaagd uit Madrid. Maar nu blijkt hij wel opnieuw met overgewicht uit de zomer te zijn gekomen. Dat verwijt ik hem wel. Zoiets kan je je misschien permitteren als je bij Chelsea alles al gewonnen hebt, maar niet als een club meer dan 100 miljoen betaalt en je een rijkelijk contract voor 5 jaar hebt. Dan vraag ik me af of je in je eerste seizoen niet een keer min of meer op competitiegewicht kan toekomen.”

“Hazard was ook snel geblesseerd. En specialisten vertellen me dat het een met het ander te maken zou kunnen hebben. Dat begrijp ik niet. Zeker niet omdat de hele voetbalwereld jou als vervanger van Cristiano Ronaldo ziet. Kan je dan niet een keer een extra inspanning doen tijdens de zomer? Met Ronaldo heb je dat niet aan de hand.”

Eden Hazard ligt nog tot medio 2024 onder contract in de Spaanse hoofdstad.

 

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....