Vandenbempt: “Vreemde conclusie over Anderlecht”

10-10 10:27

Vandenbempt: “Vreemde conclusie over Anderlecht”

Mario Stroeykens stond twintig seconden op het veld en mikte de gelijkmaker binnen. Even later lukte hij de 1-2 voor Anderlecht bij KV Mechelen. Erop en erover, naar 1-3. Volgens een aantal media redde de achttienjarige aanvaller het vel van de trainer. Peter Vandenbempt ziet dat anders.

“Ik vind dat een vreemde conclusie. CEO Peter Verbeke sprak vrijdag duidelijk het geloof en het vertrouwen van de club in Felice Mazzu uit. Dan zou het dodelijk zijn voor zijn geloofwaardigheid en die van de club om Mazzu na de volgende wedstrijd aan de deur te zetten”, merkt Peter Vandenbempt op.

Anderlecht speelde slecht in de eerste helft. De ommekeer volgde na de rust, waarbij ze naar een 4-4-2 omschakelden. De Brusselaars klimmen één plaats hoger in de rangschikking. Die negende plaats, op zes punten van de nummer vier Union, blijft de fans pijn aan de ogen doen.

Peter Vandenbempt is benieuwd welke gevolgen die 1-3 zege bij KV Mechelen zal hebben. “De ommekeer wordt makkelijk herleid tot de veelbesproken omzetting van het systeem. Eindelijk met vier verdedigers. De grote toegift van Felice Mazzu. Maar klopt dat wel? Na de rust zaten de omstandigheden mee: meteen gelijk, nog twee doelpunten uit twee kansen. Na die 1-1 heeft Anderlecht in dat systeem toch ook nog een hele poos afgezien.” Hij verwijst daarbij naar de bijna doelpunten van Bolingoli en Hairemans. Het had ook 2-1 kunnen zijn.

“Vorig jaar hield Kompany volgens sommigen koppig vast aan zijn systeem vier verdedigers en werd er gezegd waarom niet een keer met vijf of drie verdedigers”, merkt Vandenbempt bij Radio 1 op. “Felice Mazzu kan het zich nu niet permitteren om tegen Club Brugge weer met drie achteraan te beginnen en te verliezen. Hij is bij wijze van spreken veroordeeld tot vier verdedigers.”

LEES OOK: Albert ziet cruciale week voor Anderlecht

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

Thorsten Fink wil mooi eindigen bij STVV

Mooie liedjes duren vaak niet lang. STVV en Thorsten Fink, dat was een ‘perfect match’....

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Union won drie matchen meer

Union won drie matchen meer

49 punten voor Club Brugge, 46 voor Union en Anderlecht. Als Club zondag een punt...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...