Vandenbempt ziet een idee bij Standard

19-09 10:35

Vandenbempt ziet een idee bij Standard

Standard-Club Brugge begon met een geweldige tifo van de ultras inferno, die hun 25ste verjaardag vierden. Het werd een mooie avond voor de fans van de Rouches. De titelverdediger ging met 3-0 onderuit. “Sclessin was qua ambiance nog een keer zoals in de gouden tijden”, stelde Peter Vandenbempt vast.

“Ze speelden zoals het volk in Luik dat graag wil: met een groot hart, met passie, strijd, overgave en ook wel kwaliteit. Ze profiteerden maximaal van een collectieve off-day bij Club Brugge. Maar alle verdienste is toch voor Standard. Voor de spelers en het publiek. Die tifo’s voor de wedstrijd horen bij het strafste van wat ik in dertig jaar in een stadion heb gezien.”

Standard eindigde vorig seizoen op de dertiende plaats en schoot nu slecht uit de startblokken. De duels tegen Racing Genk, Cercle Brugge, Westerlo en OHL leverden slechts drie punten op. Er werd luidop over degradatievoetbal gesproken.

“Ineens halen ze twaalf op twaalf en kloppen ze Club Brugge met 3-0”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1 vast. Standard staat vijfde op drie punten van de nummer drie Club Brugge.

De trainer Ronny Deila hoopt met Standard in de top vier te eindigen. Peter Vandenbempt zou zijn geld daar nog niet op inzetten. “Op dit moment denk ik niet dat de top vier realistisch is. Er zijn voor mij al drie zekerheden voor vier plaatsen, met Club Brugge, Antwerp en Racing Genk. Maar als Standard zo kan blijven evolueren, zullen ze meestrijden. Dat is op zich al een heel straffe prestatie. Gisteren stonden tien spelers aan de aftrap die er vorig jaar in dat desastreuze seizoen ook bij waren. Alle verdienste voor de trainer Ronny Deila, die vanaf dag één een goede indruk maakte. Voor de manier waarop hij in het vak staat, hoe hij de spelers heeft meegekregen. Standard straalt nu energie en beleving uit. Ze voetballen met een idee.”

LEES OOK: Zinckernagel maait Club Brugge onderuit

Nieuwsbrief

Specials

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Paul Onuachu scoorde blindelings en kreeg de Gouden Schoen toegestopt. Daar hoorden dromen over de...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...