“Vandenhaute en Verbeke, de twee psychopaten”

07-02-2023 09:33

“Vandenhaute en Verbeke, de twee psychopaten”

In een nieuwe open brief maakten de supportersclubs van RSC Anderlecht duidelijk niet verder te willen met Wouter Vandenhaute. Een functie als niet-uitvoerend voorzitter valt niet in goede aarde. Hij moet weg. Het weekblad Humo pakt ondertussen met een onthutsend beeld over de gang van zaken bij Anderlecht uit.

“Ik heb mensen zien huilen. Volwassen mannen, vernederd door Peter Verbeke. Zoals die roept en tiert: onvoorstelbaar. ‘Le petit nazi’ noemden ze hem. Of ‘les deux psychopathes’, als het over hem en Wouter Vandenhaute ging”, getuigt een voormalige werknemer bij Humo, dat met meerdere insiders sprak over de werking bij de Belgische recordhouder.

Wouter Vandenhaute wordt als zelfvoldaan en bemoeiziek afgeschilderd. Een voorzitter die niet te beroerd is om iemand een mes in de rug te steken. Zijn vriend Frank Vercauteren vloog buiten om plaats te maken voor Vincent Kompany, die op zijn beurt buiten werd gewerkt door Vandenhaute. Er zouden nog slachtoffers zijn. Denk maar aan jeugdcoördinator Jean Kindermans.

Volgens Humo strijkt Wouter Vandenhaute jaarlijks zo’n 500.000 euro op. Dat geld gaat naar een bedrijf dat op naam staat van Catherine Van Eylen, zijn vrouw en sportjournaliste. Terwijl Anderlecht op vanalles en nog wat moet besparen, zou Vandenhaute met hoge facturen voor etentjes en andere zaken komen aandraven.

“Wanneer de voorzitter met Verbeke en Kompany gaat lunchen, gebeurt dat telkens in een chic Ukkels restaurant. Flessen wijn van 300 euro, facturen tot meer dan 2.000 euro. Allemaal worden ze netjes ingediend op de club.”

Het weekblad vroeg de voorzitter annex aandeelhouder om een wederwoord. Wouter Vandenhaute wenste echter enkel ‘off the record’ te reageren.

LEES OOK: “Anderlecht is nooit meer te kakken gezet”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...