Vandenhaute haalt uit naar Club Brugge

03-07 19:33

Vandenhaute haalt uit naar Club Brugge

Wouter Vandenhaute volgde Marc Coucke op als voorzitter van RSC Anderlecht. De voormalige sportjournalist dacht het voetbalwereldje te kennen. Er ligt wat op zijn maag.

“Ik vind dat we elkaar op de mat moeten bekampen, gedurende negentig minuten. Maar daarbuiten moeten we samen proberen om het product en de beleving van het voetbal beter te maken”, stelt Wouter Vandenhaute tegenover De Morgen.

“Ik dacht dat ik de voetbalbusiness door en door kende, maar in dat anderhalf jaar als insider sta ik er toch versteld van hoe het er in het wereldje aan toegaat. Er is een cultuur van matennaaien, ongelooflijk. Hoe clubs elkaar constant vliegen afvangen, dat is nefast voor de sport.”

Vandenhaute viseert onder meer Club Brugge. “Ik kan tal van voorbeelden geven, maar laat ik er eentje nemen van onze vrienden van Brugge: haast elke speler met wie wij in deze transferperiode beginnen te onderhandelen, krijgt plots ook een bod van Club Brugge.”

“Een geluk dat wij die spelers toch binnenhalen, anders kunnen ze straks in Westkapelle (het oefencomplex van Club Brugge, red.) een vestiaire bijbouwen voor al die extra spelers. Iemand willen binnenhalen, alleen maar om de concurrentie een hak te zetten, ik snap dat niet.”

Volgens Vandenhaute bracht Club Brugge, zonder medeweten van de speler of zijn makelaar, een bod uit bij Manchester City. Een poging om de vraagprijs van Manchester City op te drijven en zo Anderlecht buitenspel te zetten?

“Of wij niet hetzelfde zouden doen? Niet als het aan mij ligt. De cultuur van het voetbal moet op dat vlak anders. Enfin, ik zie het vooral als een teken dat we niet slecht bezig zijn en dat we in de gaten worden gehouden.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...