“Vanhaezebrouck bevuilt het eigen nest”

07-02-2023 08:56

“Vanhaezebrouck bevuilt het eigen nest”

Na de 2-3 nederlaag tegen Racing Genk haalde Hein Vanhaezebrouck zwaar uit. Niet naar de tegenpartij of de arbitrage, wel naar zijn werkgever. Hij had het over een gebrek aan visie en de afhankelijkheid van makelaars. De jeugdopleiding kreeg ook een veeg uit de pan.

Vanhaezebrouck maaide de beleidsmakers bij AA Gent onderuit en loofde de aanpak bij Racing Genk. Volgens Youri Mulder ging Hein Vanhaezebrouck een stap te ver. Met zijn kritiek maaide hij ook andere medewerkers onderuit.

“Je bent met z’n allen met iets bezig. Als de hoofdcoach zulke dingen zegt over de jeugdopleiding waar hij zelf boven staat; .. Ik vind dat niet kunnen”, stelde de Nederlander bij Extra Time. “Dit is je eigen nest bevuilen. Het is ongehoord voor de mensen die daar werken.”

“Wij zijn afhankelijk van makelaars om spelers te halen”, zei Hein Vanhaezebrouck na Gent-Genk. “We zeggen dan nog trots dat we iemand uit Haïti of Jordanië halen. Hoeveel jongens van onze opleiding zijn de voorbije jaren in de A-kern terechtgekomen? Je moet ze niet op één hand tellen, je hebt aan twee vingers genoeg.” Een uithaal naar manager Michel Louwagie.

Youri Mulder vindt dat Vanhaezebrouck het recht heeft om kritisch te zijn over de werking van zijn club. Dat soort zaken dient dan echter best intern besproken te worden.

“Misschien doen ze hun werk niet goed of staat hun beleid hem niet aan. Maar om dat in je frustratie na een wedstrijd zo naar buiten te gooien, dat vind ik niet kunnen.”

Michel Louwagie en voorzitter Ivan De Witte zouden niet publiekelijk willen reageren. Ze willen de ‘sereniteit bewaren’ in de aanloop naar de belangrijke matchen van de komende weken.

LEES OOK: Ongepast van Hein Vanhaezebrouck?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...