Vanhaezebrouck: “Club Brugge heeft die luxe”

24-02-2023 17:13

Vanhaezebrouck: “Club Brugge heeft die luxe”

De Slag om Vlaanderen, Club Brugge tegen AA Gent. Zondag staat er wat extra op het spel: de vierde plaats. Club heeft nog slechts één punt meer. Standard volgt op twee punten. Het team van Hein Vanhaezebrouck zou een nieuwe tik aan Scott Parker & co kunnen uitdelen.

AA Gent dwong donderdagavond de kwalificatie voor de achtste finales in de Conference League af. Istanbul Basaksehir wordt de volgende tegenstander. Er vielen echter nieuwe blessures te noteren en zondagmiddag staat de uitmatch tegen Club Brugge al op de agenda. Geen ideale situatie.

“Een mentale boost helpt om het herstel te bespoedigen, maar het is niet zo dat je vijf uur na een winstmatch niets meer van de geleverde inspanningen zou voelen”, blikt Hein Vanhaezebrouck vooruit via het clubkanaal. “Het gaat om de opeenvolging van inspanningen. We spelen om de drie dagen. De spelers gaan match na match tot het uiterste en erover. Op een bepaald moment is er een breekpunt. Dat zie je aan die blessures.”

Club Brugge boekte een 9 op 24. Alles en iedereen wordt er in vraag gesteld. De druk gaat er richting kookpunt. Uit de top vier vallen zou een doodzonde zijn. AA Gent kan met een beter gemoed aan de aftrap verschijnen.

Plezant

“Het is nooit een ideaal moment om tegen Club Brugge te spelen. Al is het ook altijd een goed moment. Club Brugge is de grootste club met de meeste mogelijkheden. Elke speler kijkt naar die matchen uit. Het is ook plezant tegen Club spelen. Wij hebben er niets te verliezen”, merkte Vanhaezebrouck op.

Bij een gelijkspel kan Standard vierde worden, als ze zondag in Anderlecht winnen. “Westerlo ligt zelfs op de loer. Er zal nog veel strijd voor die vierde plaats zijn. Wij gaan zondag voor een goed resultaat en zien daarna wel wat mogelijk is. Er volgen nog zeven matchen, waarin alles beslist zal worden.”

Scott Parker wisselde negen matchen op rij van elftal. De Engelse trainer lijkt nog altijd op zoek. Hein Vanhaezebrouck bekijkt dat door een andere bril. “Zij hebben een ruime kern en kunnen spelers wisselen. Club Brugge heeft die luxe. Onze situatie is anders.”

LEES OOK: Vanaken krijgt steun van Leko

 

 

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...