Vanhaezebrouck haalt uit naar de media

27-04-2023 17:32

Vanhaezebrouck haalt uit naar de media

De Ghelamco Arena liep vol, iedereen was klaar voor een feestje. AA Gent belandde echter van de hemel in de hel. Geen Play-off 1, wel de Europe’s play-offs. Alles uit handen geven tegen een ploeg die gedegradeerd was, dat ging er bij velen niet in. Maakte Hein Vanhaezebrouck wel de juiste keuzes? De Gentse coach gooit de bal terug.

Hij bracht Vadis Odjidja aan de aftrap en niet Hyunseok Hong. Een deel van de aanhang stelde zich vragen. De media ook. “Als je niets weet, moet je niet oordelen over spelers”, blikt Hein Vanhaezebrouck terug. “En dan grote titels zetten… Odjidja speelde gewoon omdat hij fitter was dan Hong. Ik ben de enige – samen met mijn stafleden – die kan inschatten wie al dan niet klaar is om te starten of in te brengen.”

“Beweren dat deze groep niet klaar was, niet scherp was en niet gefocust was om aan deze wedstrijd tegen KV Oostende te beginnen, dat is echt bullshit”, stelt Hein Vanhaezebrouck via het clubkanaal.

KAA Gent had in die wedstrijd 59% van het balbezit en telde 19 doelpogingen. KV Oostende kwam aan 13 pogingen. Bij de doelrijpe kansen was het 4 vs. 6. Ook bij de hoekschoppen deden de Kustjongens het niet slecht: 3 vs. 5. De Kustjongens wonnen verrassend met 1-2 en duwden de Buffalo’s zo uit Play-off 1. De ontgoocheling is groot. Wie kan zich vrijdag opladen voor een match tegen KVC Westerlo in Play-off 2?

“We moeten de situatie van dit AA Gent in zijn totaliteit bekijken”, merkt Hein Vanhaezebrouck op. “Het begon bij een kleinere kern, vanwege financiële redenen. Dat is ons blijven achtervolgen. Het is nooit gestopt. Dan vertrekken er nog eens vier spelers, terwijl er maar twee bijkomen. Dat kun je niet blijven doen.”

Als AA Gent terug Europees wil spelen, moet het de rug rechten in Play-off 2. “We gaan er nog maar eens alles aan blijven doen om toch weer succes te behalen”, blikt Vanhaezebrouck vooruit. De volgende tegenstanders zijn Standard en Cercle Brugge.

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Zonder Hans Vanaken 4 ruime overwinningen

Nicky Hayen kon tegen Anderlecht geen beroep doen op Hans Vanaken. Een keelontsteking. Club Brugge...