Vergiftigd geschenk voor Standard?

20-06-2024 11:51

Vergiftigd geschenk voor Standard?

Standard heeft belangrijk nieuws te melden: het transferverbod is opgeheven. De clubleiding geeft aan dat ze nu werk kan maken van de uitbouw van de selectie. In de huidige situatie lijkt Standard echter een vogel voor de kat.

Denis Dragus is daar een mooi voorbeeld van. De Turkse subtopper Trabzonspor gaf aan Dragus definitief over te willen nemen. Dragus speelt zaterdag met Roemenië tegen België op het EK. Het gros van de clubs wacht op de uitkomst van dat toernooi af. Als Denis Dragus scoort en naar de volgende ronde gaat, stijgt zijn marktwaarde.

Standard heeft die tijd niet. Ze zitten met het mes op de keel. Elke euro die toestroomt is broodnodig. Om een put te dichten. Standard vroeg 3,4 miljoen euro voor Denis Dragus. Hij vertrekt voor de helft van die som!

Die 1,7 miljoen euro kan niet voor nieuwe spelers dienen. Met een schuldenberg van zo’n 50 miljoen euro zijn er nog veel facturen te betalen. 777 Partners pompte – om verlost te raken van dat transferverbod – vers geld in de club. Het gaat echter om nieuwe leningen met torenhoge intrestvoeten. Standard zal die op vrij korte termijn terug moeten betalen.

Trabzonspor wist dat Standard dringend geld nodig had. Andere clubs stellen zich ook als aasgieren op. Er zijn koopjes te doen. Standard sloeg een bod van AS Roma voor Arnaut Bodart af. De huidige werkgever van Romelu Lukaku weet dat Standard binnen enkele dagen of luttele weken terug met hoogdringend te betalen sommen opgescheept zit.

Blijdschap vanwege het opheffen van het transferverbod is misplaatst. De hoge schuldenlast van Standard en de gigantische financiële problemen bij hoofdaandeelhouder 777 Partners bedreigen de toekomst van de Luikse club.

Op 28 juli start de competitie voor Standard met een duel tegen Racing Genk. Met welke spelers? Standard hoopt links of rechts toch een speler aan te kunnen trekken, in de hoop dat de andere club instemt met een afbetalingsplan. Daar zullen ze liever niet aan meewerken. Zullen ze dat geld ook zien?

Voor de duizenden fans van de Rouches is het bang afwachten. Duikt er nog snel een nieuwe geldschieter (met goede bedoelingen) op?

LEES MEER OVER:

Pro League

Standard

Transfers

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...