Verklaring voor ‘negativo’ Brian Riemer

19-09-2023 08:47

Verklaring voor ‘negativo’ Brian Riemer

Met 0-1 winnen bij STVV. Anderlecht was er niet de betere ploeg. Brian Riemer pakte na afloop met een lofzang uit. Dat deed hij ook na andere matchen waarin Anderlecht niet voldoende bracht. De Deense trainer leek Roberto Martinez te willen kopiëren. Dat overdreven positivisme was na het gelijkspel tegen KV Kortrijk nergens te bespeuren. Riemer maaide zelfs enkele spelers onderuit.

Kilian Sardella en Maxime Dupé gingen in de fout bij de doelpunten van rode lantaarn Kortrijk. Dat moest iedereen geweten hebben. Als Dupé de extra druk sinds de komst van Kasper Schmeichel maar niets vond, hoorde hij niet bij een topclub als Anderlecht te zitten.

De uithaal van Brian Riemer kent meerdere verklaringen. Hij kreeg er nog Thorgan Hazard en Kasper Schmeichel bij. Dit Anderlecht moet in de top drie eindigen. Een vierde plaats zou een afgang zijn.

Anderlecht pakte in de vorige matchen veel punten. De spelkwaliteit was niet voldoende. Dat wekt ongenoegen bij de supporters op. Velen vragen zich af of Brian Riemer wel de geschikte trainer is.

De voormalige assistent-trainer van het Londense Brentford FC blijft ook niet doof voor de kritiek op zijn al te positieve wedstrijdanalyses. Opnieuw de positivo uithangen na een gelijkspel bij de rode lantaarn, daar paste Brian Riemer voor.

Zijn bewoordingen passen in een streven om geloofwaardig te blijven naar de fans en de media toe. Of hij daarmee de juiste snaar bespeelt in de kleedkamer valt af te wachten. Spelers vinden het maar niets om individueel afgemaakt te worden in de media.

Anderlecht staat op de tweede plaats. Club Brugge, Antwerp en Racing Genk speelden echter een wedstrijd minder. De Brusselaars zouden ook vijfde kunnen staan. In combinatie met de tegenvallende spelkwaliteit is dat niet voldoende voor Brian Riemer. Het moet anders en beter.

De druk zit op de ketel. Zondag is er Anderlecht-Club Brugge. Doet Brian Riemer er goed aan Kasper Schmeichel tot eerste keeper te bombarderen? Brengt hij Thorgan Hazard aan de aftrap? Blijft de populaire Théo Leoni in de elf opduiken?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...