Vloet verkeerd ingezet bij STVV?

01-04 14:30

Vloet verkeerd ingezet bij STVV?

Rai Vloet belandde in 2019 via het Italiaanse Frosinone bij STVV, als vervanger van Roman Bezus. De technisch vaardige middenvelder kwam slechts twee keer in actie onder de leiding van Marc Brys. Goed voor 21 speelminuten. Na een positief avontuur bij Excelsior doet Vloet het nu prima in het shirt van Heracles, de ex-club van Cyriel Dessers.

De voormalige speler van PSV, Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda en FC Chiasso kwam bij Excelsior 14 keer tot scoren in 29 wedstrijden in de Eerste Divisie. Vloet zit nu aan 8 doelpunten in 16 duels in de Eredivisie.

“Het heeft veel met de sfeer binnen de club te maken en zelf heb ik ook een knop moeten omzetten”, stelt Rai Vloet bij het Eindhovens Dagblad. “Ik ben nu volwassen en laat me in goede en slechte tijden niet meer afleiden.”

“Ik waardeer enorm wat ik nu heb en daar heb ik keihard voor gevochten. Zeven keer vallen, acht keer opstaan. Dat ben ik.”

Rai Vloet belandde transfervrij bij STVV, dat Roman Bezus aan AA Gent had verkocht voor circa 1 miljoen euro. Twee jaar later gaat zijn marktwaarde richting 1 miljoen euro.

Het viel niet alleen tegen bij de Kanaries. “Ik gold als een speler die het soms moeilijk had om voor honderd procent gemotiveerd te blijven”, geeft Vloet mee. “Misschien was dat ook wel zo en daarom zaten de trainers er vaak heel kort op. Bij mij werkte dat niet altijd en ik werd er niet per se beter van. Ik heb vertrouwen en vrijheid nodig.”

“Nu komt de motivatie écht volledig uit mezelf en waardeer ik enorm wat ik heb bij Heracles. Ik mag in balbezit grotendeels op intuïtie voetballen en word niet overvoerd met allerlei looplijnen of tactieken. Daardoor heb ik een heel ander gevoel op het veld en het heeft me veranderd. Ik voel me heerlijk en ben een veel stabielere speler geworden.”

LEES OOK: TRANSFER: Rai Vloet (ex-STVV) tekent contract

Nieuwsbrief

Specials

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....