Voorzitter Meekers: “Historisch resultaat voor STVV”

15-01 12:58

Voorzitter Meekers: “Historisch resultaat voor STVV”

Vorig seizoen net geen Play-off 1, dit seizoen loopt het minder vlot bij de Kanaries. De kans dat STVV nog mee zal strijden voor een plaats in die top zes is klein. In het voetbal draait het natuurlijk ook om de centen.

Waar clubs als Standard en Anderlecht donkerrode financiële cijfers op tafel gooiden, mocht STVV een winst van 5.269.330 euro bekendmaken. Daar blijft 1.213.566 euro van over, na een schuldherschikking.

“2019 was een historisch jaar voor STVV”, stelt voorzitter David Meekers. “Onze inkomsten zijn op alle vlakken gestegen. We kunnen nu ook transfersommen vragen waar we in het verleden alleen van mochten dromen. Nu moeten we die positieve lijn ook trachten door te trekken in het sportieve verhaal.”

STVV staat na 21 speeldagen op de elfde plaats. Om de lat hoger te kunnen leggen, is een kwaliteitsinjectie aangewezen. De Japanse bazen zijn niet van plan gekke toeren uit te halen. Stap voor stap verder groeien, is hun boodschap. Waarbij ze naar de Aziatische markt blijven kijken. “Dertig procent van onze inkomsten komen al uit Azië, er hoort nog een groeimarge bij”, oppert CEO Takayuki Tateishi. De omzet steeg van 9,2 naar 16 miljoen euro.

Groot nieuws op de transfermarkt moet er niet verwacht worden deze maand. STVV haalde met Rocky Bushiri een broodnodige extra verdediger in huis. Hij kwam op huurbasis over van Norwich City. In tegenstelling tot vele zomeraanwinsten kent hij het Belgisch voetbal wel. De Brusselaar speelde bij KV Oostende en KAS Eupen.

Met het vertrek van Yohan Boli naar het Qatarese Al-Rayyan doet STVV opnieuw een goede zaak op financieel vlak. Boli spijst de kassa voor ruim 3 miljoen euro. Op het veld zal hij wel gemist worden. Zo lijkt het pijnpunt van de verdediging naar de aanval te verschuiven. Op de nieuwjaarsreceptie viel te horen dat er mogelijk nog één nieuwe speler bij zal komen. Met Ko Matsubara halen ze nog een linksachter in huis.

De vernieuwde technische staf hoopt dat een aantal spelers die niet in het verhaal van Marc Brys pasten zich nu wel kunnen profileren als een aanwinst. Denk maar aan de Zuid-Koreaan Lee Seung-woo.

In 2019 was er veel te doen over een glazen kooi voor de bezoekers. Die kwam er na meerdere incidenten met fans van Racing Genk. Dat euvel wordt deze zomer weggewerkt met de bouw een nieuwe Tribune Zuid => VIDEO: Nieuwe bezoekerstribune in stadion STVV

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...