Wat denken Nederlanders van Duchâtelet zijn ‘alleen idioten en dommeriken zijn tegen BeNeLiga’

23-04-2021 21:48

Wat denken Nederlanders van Duchâtelet zijn ‘alleen idioten en dommeriken zijn tegen BeNeLiga’

Geen Super League. Wat dan met de BeNeLiga? Roland Duchâtelet verwacht niet dat die competitie er zal komen. De voormalige voorzitter van STVV en Standard noemt de mensen die er tegen zijn idioten en dommeriken. Voetbalfans in Nederland reageren afwijzend.

“De mensen die tegen de BeNeLiga zijn, dat zijn idioten, die eigenbelang hebben of die niet goed nadenken”, stelt Roland Duchâtelet bij PlaySports. “Of ze hadden langer naar school moeten gaan, want het zijn dommeriken.”

“De mensheid telt meer dommeriken dan intelligente mensen. Dat is jammer, maar dat is het lot van de mensheid”, aldus de voormalige voorzitter en eigenaar van Sint-Truiden VV, Standard Luik, Charlton Athletic, CD Alcorcon en CZ Jena.

Wat denken ze in Nederland van die bewoordingen van Duchâtelet?

Er werd massaal gereageerd bij Voetbal International. Een greep uit die reacties:

“Misschien als hij het zelf wat slimmer aan zou pakken had hij zelf op school kunnen leren dat mensen op denigrerende en ontoepasselijke manier zo aan te spreken alleen maar aversie opwekt. Wat een malloot is dat!” (Hugo van Witteloostuijn)

“Wat me opvalt in de discussie rond de BeNeliga is dat de fans niks gevraagd wordt. Waarom zou je de kans op CL of Europees voetbal verkleinen door de top groter te maken. Ik ben benieuwd of een club die door de BeNeLiga een paar seizoenen naast de pot piest dan nog wel zo blij zal zijn.” (Johannes Verboom)

“Dus meneer Duchâtelet noemt mij dom terwijl hij mij niet eens kent, en met mij nog meerdere miljoenen mensen. Heeft er iemand een touw voor hem?” (Wouter Meijer)

“Moeilijk moment om hierover te praten. Toch heeft de ‘armste’ club uit de Jupiler Pro League (Waasland beveren) 16M in de slectie zitten tegenover de 10M van RKC. Dat zou in Nederland de 12e club zijn, boven onder andere ADO, Heracles en Sparta. De 10e club van België, Mechelen, zou in de eredivisie een top 6 club zijn, kwa waarde. We willen niet dat de bovenkant van het voetbal (City, Real) nog verder uitloopt, maar de onderkant dichterbij trekken lijkt me nog steeds een goed plan voor het voetbal. En dat is dit plan.” (J. Neuskens)

“Of je bent een pinguïn”

“Net zo gestoord als die voorzitter van Real Madrid en Barca maar dan in het klein. Eigenbelang, is niks mis mee maar om andere mensen dan domme idioten te gaan noemen die hem door hebben is wel een teken gebrek aan zelf reflectie.” (Tom Den Haag)

“Waarom gaat men er vanuit dat als er tegen Belgische clubs gespeeld wordt, meer geld binnenkomt? Ik kijk nu Ajax of PSV omdat ze tegen een club spelen waar ik in geïnteresseerd ben of omdat ze tegen een concurrent van m’n cluppie spelen. Als ze tegen Brugge oid spelen, zou het me geen biet kunnen schelen.” (Martin Drenthe)

“Dus iedereen met een andere mening of gedachtengang als hij is volgens hem een dommerik..” (Arnhemia Barwari)

“Dit is er weer één in de categorie “je bent het óf met me eens, óf je bent een pinguïn”. Deze stijl gebruiken bepaalde politici ook graag. Als Duchâtelet echt een goed plan had, hoefde hij deze onzin niet uit te braken.” (Jozsef Cruz)

“Sprak de man die Charlton, Ujpest, Standard en Sint-Truiden naar de vernieling hielp.” (Frank Louwrier)

“Dat is heel volwassen, mensen met een andere mening dan jezelf dom noemen. Kom met argumenten en ga het gesprek aan. Mensen uitschelden gaat echt niet helpen. Zo word ik alleen maar een nog grotere tegenstander.” (Kaas Kijker)

“Er zit geen hond op Ajax-Anderlecht te wachten”

“Het trucje om mensen met een andere mening moreel weg te zetten als dom, wappie, ‘foob/ist’, weet ik het allemaal, is wel erg hip. Maar juist dat is weinig intelligent. Overtuig toch eens mensen met argumenten, respecteer eens een andere mening.

“Op zich heeft hij wel een punt dat succes vaak door de achter gebleven menigte wordt veroordeeld, en dat het als een ‘schande’ wordt gezien om jezelf meer te verbeteren en te verrijken dan anderen op welke manier dan ook.” (Paul da Silva)

Lees verder onder de foto

Duchâtelet niet populair in Nederland
foto DC | www.voetbalbelgie.be

“Sorry, maar als je zulke sterke bewoordingen nodig hebt om mensen ervan te overtuigen dat het gros het bij het verkeerde eind heeft en jij de wijsheid in pacht hebt, dan vertrouw ik het al niet. Ook hiervoor geld: je maakt (zoals ze zelf beweren) de competitie internationaal gezien interessanter, maar nationaal gezien verlies je de helft. Reistijden langer, geen geschiedenis tussen de clubs, ander voetbal klimaat. En misschien het grootste struikelblok is dat er geen hond op Ajax tegen Anderlecht zit te wachten. Ik ben niet overtuigd van dit plan, dus ik ga weer lekker naar school!” (Eric FcBM)

“Dus deze Belg doet een groot deel van het Nederlandse volk even af als dommeriken? Tja… dat helpt om mensen nader tot elkaar te brengen.
Maar ik begrijp wel waarom de Belgen er meer heil in zien dan de Nederlanders, zij hebben immers veel minder inwoners dan Nederland. Dus is het voordeel voor hen veel groter dan dat voor de Nederlandse clubs zou zijn.” (G.O. den Zoon)

LEES OOK: Duchâtelet blijft Anderlecht beschuldigen: “Kampioen na matchfixing”

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

BEKIJK | fotoshoot ploegfoto STVV

De start van het seizoen nadert voor STVV. Op de eerste speeldag moeten ze naar...

STVV richting 20 miljoen euro?

STVV richting 20 miljoen euro?

Mathias Delorge kan de volgende speler worden die STVV deze zomer verlaat. Hij kwam niet...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...