Wat is er van Adrien Trebel?

16-02 07:00

Wat is er van Adrien Trebel?

Adrien Trebel ligt nog tot medio 2023 onder contract bij RSC Anderlecht. De Franse grootverdiener heeft echter geen toekomst meer bij paars-wit. Hij doet het seizoen op huurbasis uit bij het Zwitserse FC Lausanne-Sport. Hoe doet Trebel het daar? Wat is er van Adrien Trebel?

Bij RSC Anderlecht paste hij niet langer in plannen van Vincent Kompany. De Franse middenvelder werd bij paars-wit naar de B-kern verwezen. Maar Trebel is een grootverdiener in het Lotto Park. Via een uitleenbeurt aan het Zwitserse FC Lausanne-Sport wil RSCA hem komende zomer definitief van de hand doen.

Op zondag 5 februari debuteerde Trebel voor zijn nieuwe club. Hij moest 258 dagen wachten op speelminuten in de hoofdmacht van een ploeg. Hij stond meteen 90 minuten tussen de lijnen bij Lausanne-Sport. Servette Genève won met 1-0. In de bekermatch tegen Yverdon Sport (1-0 nederlaag) viel Trebel in.

Rode kaart Trebel

Ook afgelopen zondag stond hij in de basis. In de thuiswedstrijd tegen Grasshoppers (0-2) viel hij echter in negatieve zin op. In minuut 89 moest hij naar de kant nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg. Trapt hij zo zijn eigen ruiten in?

Twee keer basiskracht, één keer invaller, één uitsluiting. Adrien Trebel leed drie nederlagen op rij. Zijn Zwitserse club staat op de laatste plaats in de Raffeisen Super League. De nummer tien degradeert rechtstreeks. De voorlaatste kan in de play-offs nog voor het behoud knokken. Bij Lausanne Sport dromen ze best niet van meer. Het gaat met de nummer acht is groot.

Trebel weinig plezier bij Lausanne

En waar ligt de toekomst van Adrien Trebel? Bij een degradatie zit een langer verblijf bij Lausanne Sport er niet in. “Ik lig nog onder contract bij Anderlecht, dus ik zou er op een bepaald moment moeten terugkeren. Ik had andere mogelijkheden in België, maar Anderlecht blokte alles af en zei me dat ik naar het buitenland moest. Maar als ik bij Lausanne kan blijven, zal dat met het grootste plezier zijn”, zei Trebel tegenover Blick.

“Ik neem niemand iets kwalijk bij Anderlecht – iedereen leeft zijn eigen leven. Ik heb me altijd goed gedragen en altijd respect gehad voor iedereen. Zelfs al hield de club zich niet aan zijn beloftes. Zoals ik zei: ik denk niet meer aan Anderlecht – ik ben enkel met Lausanne bezig.”

LEES OOK:“Anderlecht behandelde Trebel als strontvlieg”

 

 

 

LEES MEER OVER:

Adrien Trebel

RSC Anderlecht

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...