Wat is er van Albert Sambi Lokonga?

04-10 07:00

Wat is er van Albert Sambi Lokonga?

Arsenal nam stadsgenoot Tottenham Hotspur met 3-1 te grazen. The Gunners tellen 21 op 24. Manchester City volgt op één punt. Het gat met de Spurs bedraagt vier punten. De nummer vier heeft al zeven punten minder. Liverpool zelfs elf stuks! Welke rol speelt Albert Sambi Lokonga in die sportieve hoogtijden?

De 22-jarige centrale middenvelder uit Verviers deed 17 minuten mee tegen Tottenham. Zijn vierde invalbeurt in acht wedstrijden. Albert Sambi Lokonga kreeg van zijn trainer Mikel Arteta twee basisplaatsen. Hij zit dit seizoen aan 195 speelminuten in de Premier League. In september mocht hij 90 minuten tegen FC Zürich in de Europa League opdraven.

Sambi Lokonga is bezig aan zijn tweede seizoen in Engelse loondienst. Vorig seizoen bleef het bij 19 competitiematchen (1.130 minuten) en 4 duels in de EFL Cup. Hij pikte ook een volledig duel in de FA Cup mee.

In 31 duels lukte de neef van Paul-José Mpoku nog geen assist of doelpunt. Bij RSC Anderlecht kwam Sambi Lokonga aan 3 goals en 7 assists in 78 wedstrijden.

Hij debuteerde op 2 september 2021 bij de Rode Duivels met een invalbeurt van 18 minuten tegen Estland. Sambi Lokonga was er daarna 10 keer niet bij en bleef tussendoor bij 4 interlands in de dug-out of tribune zitten. Bondscoach Roberto Martinez haalde er recent Amadou Onana bij, die bij Everton wel een basisplaats te pakken heeft. Voorlopig is Albert Sambi Lokonga geen optie. Daarvoor moet hij een stap vooruit zetten bij Arsenal.

“Succes is als een ijsberg”, stelt hij op Instagram. “Het belangrijkste is wat de mensen niet zien.” Anders gezegd: de buitenwereld ziet alleen wat er zich in de wedstrijden afspeelt.

De Gunners kaapten Sambi Lokonga voor 17,5 miljoen euro weg bij Anderlecht. Hij ligt tot midden 2026 onder contract in het Emirates Stadium.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door #AS48 (@sambilokonga48)

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Belgische spelers in de elf: Anderlecht bovenaan, Union onderaan

Anderlecht wordt wel eens een Deense ploeg genoemd, STVV een Japans team. De cijfers tonen...