Wat is er van Carlos Bacca?

06-02 07:00

Wat is er van Carlos Bacca?

Topscorer in België in 2013. Verkozen worden tot Profvoetballer van het Jaar. Carlos Bacca lukte in anderhalf seizoen bij Club Brugge liefst 29 doelpunten in 45 competitiematchen. Er volgden mooie tijden, in Spanje en Italië. Zeven jaar later loopt de Colombiaanse spits niet met een ‘big smile’ rond.

Club Brugge plukte Carlos Bacca in januari 2012 bij Junior FC weg voor 1,5 miljoen euro. Bacca lukte in dat eerste half seizoen 4 doelpunten in 10 competitiematchen.

Zijn tweede seizoen in België was een voltreffer van formaat, met 25 doelpunten in 35 competitiematchen. Niemand deed beter.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Bacca wou en kon een stap hogerop zetten. Hij trok voor 10 miljoen euro naar Sevilla FC. Twee jaar later gooide AC Milan even 30 miljoen euro op tafel. Met 13 en 18 doelpunten deed hij het niet onaardig in de Serie A.

De Rossoneri sloegen echter een andere weg in en leenden Bacca aan Villareal FC uit. Die uitleenbeurt werd in de zomer van 2018 omgezet tot een definitieve overgang. Samen goed voor een bedrag van 9,5 miljoen euro. Slechts een derde van wat AC Milan voor Carlos Bacca betaalde.

De Colombiaanse international nam een goede start bij Villareal met 15 doelpunten. Vorig seizoen bleef hij echter op 6 treffers steken.

Minder belangrijk

Een trend die zich dit seizoen verder zet. De 33-jarige aanvaller moest liefst 10 competitiematchen vanuit de dug-out toekijken. In de 12 andere duels kwam hij één keer tot scoren, op 25 januari 2020 tegen Deportivo Alaves.

Volgen er terug meer doelpunten na die eerste treffer of raakt Bacca zijn imago van goalgetter stilaan kwijt? De boreling uit Puerto Colombia ligt nog tot midden 2022 onder contract bij FC Villareal.

Bacca speelde dit seizoen wel al een belangrijke rol in de Copa del Rey met 4 goals in 3 matchen.

Zijn marktwaarde is inmiddels naar 3 miljoen euro gedaald. Vier jaar geleden was dat nog 25 miljoen. Met zijn hoge loon is Carlos Arturo Bacca geen haalbare kaart voor vele clubs. Eindigt zijn Europese avontuur in een bijrol bij Villareal?

De mindere prestaties eisten ook hun tol bij de nationale ploeg. Bacca kwam voor het laatste met Colombia in actie in oktober 2018. Hij lukte toen, tegen Costa Rica, zijn 16e doelpunt in 52 A-interlands.

Matchen en goals

Carlos Bacca zit aan 438 officiële wedstrijden, in Colombia, België, Spanje en Italië. Daar horen ook de Copa Libertadores en de Europa League bij. In al die competities kwam hij aan 198 goals en 78 assists.

‘El Goleador’ ontbrak eind januari 2013 op training bij Club Brugge. Zijn echtgenote Sayira beviel van hun tweede kindje. Ook Jonathan Blondel werd op die dag voor de tweede keer vader. Carlos Bacca werd in september 2019 opnieuw papa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carlos Bacca (@goleador70) op

 

LEES OOK: Wat is er van Marcus Ingvartsen?

LEES MEER OVER:

AC Milan

Club Brugge

La Liga

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Dossier: Overzicht Transfers zomer 2023 – België Jupiler Pro League

Financiële zorgen bij meerdere clubs in de Jupiler Pro League. De nood aan uitgaande transfers...

Wat is er van Thomas Didillon?

Wat is er van Thomas Didillon?

Anderlecht gooide in de zomer van 2018 ruim 2 miljoen euro op tafel voor de...

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

Opstelling Rode Duivels vs. Zweden

De Rode Duivels komen vrijdagavond in Zweden in actie. De eerste interland onder de leiding...

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

FOTO’S: Lachende gezichten op training Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in het nationale oefencentrum in Tubeke voor op de eerste...

STVV-fans wachten op nieuws

STVV-fans wachten op nieuws

Windstilte in de Jupiler Pro League. Bij een aantal clubs grijpen ze de interlandbreak aan...