Wat is er van de ex-Japanners van STVV?

21-12-2020 18:25

Wat is er van de ex-Japanners van STVV?

Het Japanse DMM nam STVV in november 2017 over van Roland Duchâtelet. Vandaag telt de A-kern vijf spelers uit het land van de rijzende zon. Yuma Suzuki en Daniel Schmidt komen in beeld, de vier andere Japanners kwamen weinig aan spelen toe. Hoe zit het met hun voorgangers?

Laten we het toch eerst even over de huidige Japanse spelers bij STVV hebben. Yuma Suzuki zit aan 6 goals in 17 wedstrijden. Daniel Schmidt stond tegen Zulte Waregem voor de 8ste keer onder de lat. Keito Nakamura scoorde 1 keer in 5 matchen.

Tatshuya Ito sprokkelde in zijn tweede seizoen als Kanarie speelminuten in 6 wedstrijden. Linksachter Ko Matsubara begon in de basis en bleef op 5 duels steken.

In de huidige lichting lijkt geen Takahiro Tomiyasu of Daichi Kamada te zitten. Al moeten we niet alleen naar die twee hoogvliegers kijken. Andere Japanse spelers brachten minder of vielen door de mand.

Voltreffers

Takahiro Tomiyasu was de eerste Japanse speler die in Sint-Truiden neerstreek na de overname. Na een lange aanpassingsperiode ontpopte Tomiyasu zich tot een van de beste verdedigers in België. Hij vertrok in de zomer van 2019 voor 9 miljoen euro naar FC Bologna.

De 22-jarige international miste dit seizoen nog geen minuut in de Serie A en zag zijn marktwaarde naar 18 miljoen euro oplopen.

Tomiyasu leverde 9 miljoen euro op voor STVV
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Het loopt ook prima voor Daichi Kamada. Hij kwam nauwelijks in beeld bij Eintracht Frankfurt, kreeg en greep zijn kans bij STVV, en blijft het goed doen in de Bundesliga. De 24-jarige offensieve middenvelder zit dit seizoen aan 2 doelpunten en 6 assists in 12 wedstrijden. Kamada zou nu 16 miljoen euro waard zijn.

Tegenvallers voor STVV

Wataru Endo vond zijn draai niet bij STVV. De kleine middenvelder had toen een marktwaarde van 1,5 miljoen euro achter zijn naam staan. Hij trok voor 2,2 miljoen euro naar VfB Stuttgart, deed het goed in de tweede afdeling en draait nu ook vlot mee in de Bundesliga.

Endo miste dit seizoen nog geen minuut! Hij speelt er regelmatig als centrale verdediger. Zijn marktwaarde bedraagt nu 6 miljoen euro.

Kreeg hij te weinig vertrouwen en speelkansen van Marc Brys? Wataru Endo was geen voltreffer voor STVV, in het shirt van VfB Stuttgart toont hij wel mee te kunnen draaien in een fysiek sterke competitie. Het lijkt wat op het verhaal van de Hongaar Tamas Hajnal, die na STVV nog jarenlang meedraaide in de Bundesliga.

Aanvaller Kosuke Kinoshita brak weinig potten in het shirt van STVV. De 26-jarige speelt nu in de Noorse eerste afdeling. Hij kwam aan 33% van de speelminuten en mikte 4 keer raak in 21 wedstrijden voor Stabaek Fotball.

Takahiro Sekine keerde terug naar de Japanse J-League en verdedigt er de kleuren van de Urawa Red Diamonds. De flankspeler kwam in 34 potentiële wedstrijden aan 2 goals en 3 assists. Sekine pikte 43% van de speelminuten mee.

Dan is er nog Yuta Koike, die bij STVV niet aan speelminuten kwam. De linksachter heeft het ook bij Cerezo Osaka moeilijk om zich door te kunnen zetten. Koike pikte 2% van de speelminuten in de J-League mee.

Nieuwe Japanse spelers op komst?

Sinds de overname door DMM eindigde STVV als achtste en twaalfde. STVV staat nu op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. De nieuwe trainer Peter Maes kreeg van de clubleiding te horen dat een kwaliteitsinjectie in de wintermercato het opzet is. Afwachten of daar ook Japanse spelers bij zullen horen.

“In principe maakt het niet uit of het om een Belgische of Aziatische speler gaat, het draait om het profiel van de speler”, zei de opvolger van Kevin Muscat recent.

Afwachten wat de volgende transfer window brengt…

Yuma Suzuki wist de verwachtingen nog niet in te lossen
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES OOK: Eerste zege Peter Maes: “STVV terug leren winnen”

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

Union kreeg +80 miljoen euro binnen

48 jaar in tweede of derde klasse. Union St-Gilloise keerde na die ellenlange tijd niet...

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Zeno Debast duikt meteen de top 5 in

Anderlecht moet verder zonder Zeno Debast. Sporting CP betaalt 15,5 miljoen euro. Als de Rode...