Wat is er van Dries Wouters?

08-11 21:54

Wat is er van Dries Wouters?

Dries Wouters kwam minder in beeld bij KRC Genk en werd aan clubs als STVV en KV Mechelen gelinkt. De 24-jarige Limburger trok afgelopen zomer echter de grens over. Op zoek naar meer speelkansen in een andere omgeving. Wouters trok een shirt van het populaire Schalke 04 aan. Hoe loopt dat?

Hij doorliep de jeugdopleiding van KSK Jecora en KRC Genk en debuteerde in mei 2015 in het eerste elftal. Dries Wouters kwam in het seizoen 2017/2018 meer aan spelen toe onder de leiding van Philippe Clement. Niet als verdediger, wel als centrale middenvelder. De volgende stap bleef echter uit. Wouters schipperde tussen de elf en de invallersbank. Vorig seizoen diende hij zelfs – na het indienen van een transferverzoek – vaak in de tribune plaats te nemen. Een afscheid in mineur.

Dries Wouters wist het wel te plaatsen. “Eerst en vooral een dank je wel KRC Genk. Als 9-jarig kind kwam ik toe en dankzij alle ervaringen en mooie kansen ben ik nu klaar voor een volgende stap”, klonken zijn afscheidswoorden. “Ook bedankt aan alle Genkies voor de steun. Altijd en overal staan jullie paraat voor de club! Het was een geweldige tijd waarvoor ik heel dankbaar ben. Ik zeg geen vaarwel maar tot snel!”

KRC Genk liet Wouters transfervrij vertrekken. Als Schalke 04 promoveert, vangt KRC Genk wel geld. Er zouden nog een aantal bonussen in de deal zijn opgenomen. Ook bij een doorverkoop strijken de Genkies centen op.

Blessureleed Dries Wouters

De viervoudige Belgische U21-international tekende een contract voor drie jaar bij Schalke 04, dat zowel sportief als financieel in de probleemhoek belandde. De Rührclub hoopt snel terug te kunnen keren naar de eerste Bundesliga. Gemakkelijk is anders.

Dries Wouters keek op de eerste speeldag vanuit de dug-out toe. Bij die thuismatch tegen HSV waren er 19.770 toeschouwers van de partij. Schalke 04 leed een 1-3 nederlaag. Een week later, op 1 augustus, viel Wouters in de 65ste minuut in op het veld van Holstein Kiel.

Maar in de volgende vijf duels bleef het bij een plaats in de selectie. Dries Wouters kwam op de achtste speeldag aan de aftrap in de uitwedstrijd tegen Hansa Röstock. Hij droeg zijn steentje bij aan de 0-2 zege en maakte de negentig minuten rond.

De linksvoetige middenvelder leek vertrokken, maar een enkelblessure speelde voor stoorzender. Wouters miste zo de volgende vijf wedstrijden en zit na dertien speeldagen nog maar aan 115 speelminuten. Tel daar nog 90 minuten in de DFB-Pokal bij.

Hij trainde terug met de groep mee. Wouters moest terug afhaken. Het is nog niet duidelijk wanneer Dries Wouters terug in actie kan komen.

Schalke 04 staat op  de vijfde plaats in de tweede Bundesliga. Koploper St. Pauli telt vier punten meer. Vanwege de grote financiële problemen moest er flink bespaard worden. Er vertrokken 31 contractspelers! Zo stroomde er 41,3 miljoen euro binnen. Daar hoorde ook Benito Raman bij, die naar RSC Anderlecht trok.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dries Wouters (@drieswouters15)

LEES OOK: Wouters over Schalke: “Ik kan niet wachten”

Dries Wouters blijft KRC Genk koesteren
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...