Wat is er van Sander Berge?

28-01 20:00

Wat is er van Sander Berge?

KRC Genk streek in januari 2020 liefst 23 miljoen euro op voor de transfer van Sander Berge van Sheffield United. De vijfde hoogste som voor ene uitgaande transfer in België! De Genkies boekten in drie jaar liefst 21 miljoen euro winst en versierden ook nog een doorverkoopcommissie van twintig procent. Wanneer valt dat extra geld uit de lucht?

Sander Berge brak door bij Valerengen en trok in januari 2017 een shirt van KRC Genk. De linksvoetige centrale middenvelder ontpopte zich op jonge leeftijd tot een van de beste spelers in de Pro League. Hij werd aan Arsenal gelinkt, maar het werd Sheffield United. Ze gooiden in januari 2020 liefst 23 miljoen euro op tafel. Berge was de duurste aanwinst bij The Blades ooit. Een jaar later kwam Rhian Brewster er van Liverpool bij voor 26 miljoen euro.

Hij pikte 14 wedstrijden in de Premier League mee. Berge lukte 1 doelpunt en leverde ook 1 assist af. Tel daar nog twee duels in de FA Cup bij. Berge begon goed aan het seizoen 2020/2021. In de eerste dertien competitiematchen haalde de Noorse international elf keer het einde.

Blessureleed

In de thuismatch tegen Manchester United liep het echter mis. Een operatie bleek noodzakelijk en Berge zag zo twintig duels door zijn vingers glippen. Frustrerende tijden want Sheffield United stond op een degradatieplaats. Berge deed dat seizoen nog in twee wedstrijden mee.

Berge leek in de Premier League aan de slag te kunnen blijven. Sheffield United zag de middenvelder niet graag vertrekken en klampte zich vast aan een stevige vraagprijs. met die operatie en lange afwezigheid in het achterhoofd haakten de meeste geïnteresseerde clubs af. Het risico was te groot.

De 23-jarige Sander Berge begon met verse moed aan zijn derde seizoen in Engelse loondienst, ook zijn tweede in de Championship. Hij kwam aan de aftrap in de eerste vijf duels en miste daarna een wedstrijd na een positieve coronatest. Berge deed een week later mee tegen Preston North End en viel daarna uit met een hamstringblessure. Zo viel hij opnieuw voor langere tijd out.

Na elf matchen keerde hij op 23 november 2021 terug in de selectie. Net in die periode begon Sheffield United meer punten te sprokkelen. Het is knokken en geduld tonen voor Sander Berge, om terug een vaste basisplaats op te kunnen eisen.

Toekomst Sander Berge

Midden december doken er geruchten over een transfer naar Newcastle United op. Het bleven bij speculaties. Er zijn niet veel clubs die 23 miljoen euro of meer op tafel gooien voor een speler die in de tweede afdeling speelt en een hoog aantal matchen miste vanwege blessureleed.

Sander Berge zal zich eerst terug in de elf moeten knokken bij The Blades. Dat kan ook bij de nationale ploeg, aan de zijde van Erling Braut Haaland. Berge zit aan 24 interlands.

Met Sheffield United terugkeren in de Premier League wordt aartsmoeilijk. De zusterclub van Beerschot staat halfweg de competitie op de twaalfde plaats.

Berge ligt tot midden 2024 onder contract. Zijn marktwaarde bij Transfermarkt zakte naar 18 miljoen euro.

Social media

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sander Berge (@sanderberge8)

LEES OOK: Sander Berge kost drie keer minder

Nieuwsbrief

Specials

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...