Wat is er van Sébastien Dewaest?

23-04 13:44

Wat is er van Sébastien Dewaest?

Sébastien Dewaest trok in de zomer van 2015 voor 2,5 miljoen euro van Sporting Charleroi naar KRC Genk. De centrale verdediger kreeg in 2019 een verbeterd contract tot midden 2023 aangeboden. “Hij draagt ons DNA uit, vrij letterlijk zelfs als je zijn laatste tattoo ziet”, stelde sportief directeur Dimitri De Condé. Even later mocht Dewaest de aanvoerdersband aantrekken.

“Hij is ook een echte leider, zowel op het veld als ernaast. En hij blijft net als de hele club razend ambitieus. Trots op wat we bereikten, maar nooit voldaan”, luidde de lofzang over Sébastien Dewaest.

Philippe Clement wou Dewaest graag naar Club Brugge halen, maar hij bleef een Genkie. Dewaest kwam ook in beeld bij de Rode Duivels. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

De komst van de Duitse trainer Hannes Wolf luidde echter andere tijden in. Wolf zag geen basispion in Dewaest en zette de stoere verdediger op de invallersbank. Wat later verzeilde Sébastien Dewaest in de B-kern.

Sébastien Dewaest hoort nog toe aan KRC Genk
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Vorige zomer klopte RSC Anderlecht op de deur. Racing Genk zag Dewaest echter liever niet naar een nationale concurrent gaan. De trainerswissel, Jess Thorup voor Hannes Wolf, liet de hemel niet opklaren. Dewaest gaf in een gesprek met Thorup aan weg te willen.

Aankoopoptie Sébastien Dewaest

Dewaest telde de dagen af, in de hoop in januari weg te raken in de wintermercato. Op zijn 29ste wenkte een avontuur in Frankrijk. Net als Brecht Dejaegere (AA Gent) reikte FC Toulouse hem de hand. Ze moeten de Zuid-Franse club terug naar de Ligue 1 helpen.

Sébastien Dewaest kwam in tien competitiematchen in actie. Goed voor 66% van de speelminuten. In die tien duels werd hij slechts één keer vervangen op het einde. Hij pikte ook speelminuten in een bekermatch tegen Girondins Bordeaux mee.

Leeftijdsgenoot Brecht Dejaegere trok al in het begin van het seizoen een shirt van Toulouse aan. De 29-jarige middenvelder zit aan 30 wedstrijden en 2 doelpunten.

FC Toulouse staat op de derde plaats in de Ligue 2. Met een match minder gespeeld tellen ze zes punten minder op koploper Troyes. Clermont heeft één punt meer. Er promoveren twee ploegen rechtstreeks naar de eerste afdeling.

Er staan nog vijf speeldagen op de agenda met duels tegen Paris FC, Le Havre, ASM Caen, Pau en Duinkerken.

Afwachten of FC Toulouse de aankoopoptie zal lichten bij KRC Genk. Promoveren of niet, dat kan de beslissende factor worden in dat verhaal. Een terugkeer naar Genk – nog tot midden 2023 onder contract – ligt minder voor de hand.

Ondertussen is na Hannes Wolf ook Jess Thorup bij de Genkies vertrokken. Rekent John van den Brom op een samenwerking met Sébastien Dewaest?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Toulouse Football Club (@toulousefc)

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

Veel spelers te huur / te koop bij Club Brugge

De bal rolt terug bij Club Brugge. Nicky Hayen verwelkomde een jonge kern op de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...